Öğretmenlere Müjde: Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Elazığ'da öğretmenler ek dersler ne zaman yatacak merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni düzenleme ile beraber öğretmenlerin Eylül 2024 dönemi ek ders ödeme tarihleri belli oldu.

Hatırlanacağı üzere Temmuz zammı sonrası kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti 125 TL'ye yükselmişti. Peki, Elazığ'da MEB Eylül ayı öğretmen ek ders ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak? İşte, Eylül 2024 öğretmen ek ders ücretleri ödeme takvimi hakkında ayrıntılı bilgiler haberimizde...

Ek ders ücreti, devlet okullarında çalışan öğretmenlerin sorumlu olduğu ders saatleri dışında girdiği ek dersler için ödeniyor. Ek ders ücretlerinin ne zaman yatacağı Elazığ'daki öğretmenler tarafından merak ediliyordu. Eylül ayı ek ders ücretleri ile ilgili gözler MEB duyurusundaydı. Öğretmen ek ders ücreti ödeme tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamada birlik sağlanması için ek derslerin yatırılması konusunda değişikliğe gitti. Peki, MEB Eylül ayı öğretmen ek ders ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak? İşte, ayrıntılar.

2024 EYLÜL EK DERS ÜCRETLERİ YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ek ders ödemeleriyle ilgili önemli bir değişikliği hayata geçirdi.

Bakanlık, ek ders ödemeleriyle ilgili süreci hızlandırarak, daha önce yaşanan gecikmeleri önlemek adına adımlar attı. Elazığ'ında yer aldığı 81 ilde geçerli olacak yeni uygulama ile birlikte ek ders ücretlerinin yatırılma tarihleri de netleşti.

Buna göre, öğretmenlerin Eylül 2024 dönemi ek ders ödemeleri, 7 Ekim 2024 ile 10 Ekim 2024 tarihleri arasında yatırılacak.

Belirtilen tarihler arasında öğretmenler, ek ders ücretlerini hesaplarında görebilecekler.

MEB'in bu yeni düzenlemesi, ülke genelinde ek ders ödemelerinde eşgüdüm sağlamak hedeflenirken aynı zamanda ödeme süreçlerinde yaşanan aksaklıkların da önüne geçmeyi hedefliyor.

EK DERS ÜCRETİ 2024 NE KADAR?

2024 Temmuz zammı ile öğretmenlerin ek ders ücretleri yeniden hesaplandı. Böylece öğretmenlere ödenen ek ders ücreti 125 TL'ye yükseldi.

Yapılan hesaplama doğrultusunda ayda 80 saat ek ders ücreti alan bir öğretmen için artık 10.000 TL ödeme yapılacak.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme