Okullar İçin Büyük Adım

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim yılının başlangıcında okullardaki temizlik sorununa çözüm bulmak için düğmeye bastıklarını açıkladı. Bakan Tekin, 'Pazartesi itibarıyla çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile bu sorunu çözeceğiz' dedi.

CNN TÜRK'te katıldığı programda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın pazartesi gününden itibaren okullarda 30 bin temizlik personeli istihdam hakkı tanıyacağını belirten Bakan Tekin, mevcut durum hakkında bilgiler verdi.

“30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ ALINACAK”

Bakan Tekin, “Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. 45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda taşeronlar üzerinden hizmet veriyorduk. Taşeronların kadroya geçmesinin ardından bazı sorunlar yaşandı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi, ancak bu projeye yapılan başvurular sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen bu alanların sadece yüzde 25'i doldurulabildi. Bu talep eksiklikleri nedeniyle okullarımızda temizlik sorunları ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile bu sorunu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme