Pertek Köprüsü Yatırım Programına Niçin Alınmadı?

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla konuya açıklık getirdi…

Elazığ ve Tunceli'nin hatta Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bir çok ilin uzun yıllardır hasretle beklediği Pertek Köprüsü ile ilgili 2023 genel seçimlerinin ardından nihayet en somut adım atılmıştı. Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı yaptıkları ortak açıklamayla Pertek Köprüsü'nün yapımı için resmi sürecin başladığını ve proje ihalesinin yapıldığını duyurmuştu.

KELEŞ SOSYAL MEDYA HESABINDAN VİDEO PAYLAŞTI

Atılan bu somut adımlara rağmen Pertek Köprüsü'nün 2024 Yılı Yatırım Programında yer almaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, yaptığı açıklamada Pertek Köprüsü'nün henüz proje ihalesi sürecinde olduğunu, yatırım programına dahil edilebilmesi için bu sürecin sonlanması gerektiğini söyledi. Milletvekili Keleş, köprünün artık yapım sürecinin başladığını bu süreçlerin hızla ilerlemesi için gereken her şeyin yapılacağını vurguladı.
Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, konuyla ilgili son durumu aktaran bir video da paylaştı.

YAKIT VE ZAMAN TASARRUFU

Keleş paylaşımında; “Elazığ, Kovancılar Tunceli kara yolunun tamamı 145 km uzunluğunda bir güzergaha sahiptir. Elazığ Pertek Tunceli aksı 80 km uzunlukta ve Keban barajından feribot ile geçilmektedir. Köprünün yapılmasıyla birlikte 65 km'lik bir kısalma sağlanmış olacaktır. Pertek köprüsünün tamamlanmasıyla hem yakıt hem de zaman tasarrufu sağlanacak. Pertek köprüsünün yalnız bir ulaşım projesi olmadığını bölgenin ekonomik kalkınmasına da önemli katkılar sağlayacağını vurgulamak isterim.”

EN AVANTAJLI TEKLİFİN BELİRLENMESİYLE PROJE İHALE SÜRECİ NİHAİ SONUCA ULAŞACAKTIR

“Tüm projelerde olduğu gibi Pertek köprüsünde de önce ihale süreci gerçekleştirilecek, proje işi tamamlandıktan sonra da yapım işi ihale sürecine geçilecek.”diyen Milletvekili Keleş; “Bu sürecin sonlandırılması uzun soluklu bir iştir. Bu çabamız sonucunda Elazığ Pertek il yolu Pertek köprüsü dahil proje ihale süreci ön yeterlilik aşamasına katılan 16 aday başvurusu ile 22 Kasım 2023 tarihinde başlamıştır. İhale sürecinin titizlikle yürütüldüğünü, yeterlilik belgelerini sunmaları bu belgelerin dikkatle incelendiğini ifade etmek isterim. Bu 16 aday içerisinde ön yeterlilik şartlarını sağlayan firmalar proje ihalesine katılım hakkı kazanacaktır. Tahmini ihale tarihi 2024 yılının Ocak ayının üçüncü haftasıdır. Yapılacak ihale ile Pertek köprüsünün 1/1000 ölçekli uygulama projeleri hazırlanacaktır. Karayolları Genel Müdürlüğü'müzün belirttiği üzere bu adımlar tamamlandığında projenin ihalesi başarıyla gerçekleşmiş ve böylece önemli bir başlangıç yapılmış olacaktır. Firmaların sunmuş olduğu teklif dosyaları, güzergah üzerine önerileri ve alternatif çalışmaları büyük önem taşımaktadır. Bu dosyaların detaylı değerlendirmesi yapılarak verilen puanlar ve teklifler sonucunda en avantajlı teklifin belirlenmesiyle proje ihale süreci nihai sonuca ulaşacaktır. Gelişme kat edildikçe bizler sizlere mutlaka bilgi vereceğiz.”diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme