PTT Uets Java Güvenlik Hatası Ve Çözümü

Elektronik Tebligat hesabına giriş yollarından biri de elektronik imza kullanarak girmektir. Bunun için PTT UETS sitesine girdiğinizde UETS uygulamasını indirip bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir. Ancak son zamanlarda, Java Güvenlik hatası nedeniyle giriş yapmakta zorluk çıkmıştır.

Java Kontrol Paneli vasıtasıyla sorun çözülecektir. Adımlarına geçecek olursak;

1- Java Kontrol Paneline gidilir. Security yani güvenlik sekmesine basılır. Daha sonra “edit site list” butonuna basılarak liste açılır. Java Kontrol Paneli bulamıyorsanız bilgisayarın arama çubuğundan aratınız.

2- Açılan listeye UETS uygulamasının bir sonraki cümlede yazdığım https ile başlayan adresi önümüze açılan listeye yazılır. Yazmanız gereken adres: https://api.etebligat.gov.tr

Daha sonra uygula yani “apply” ya da tamam yani “ok” butonuna basılır. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra kontrol paneli aşağıdaki gibi gözükmelidir.

3- PTT UETS bilgisayarınıza indirilen uygulamasına tekrar girip önünüze çıkan bildirimdeki kutucuğa tik işareti koyduktan sonra, Elektronik Tebligat uygulamasına giriş yapabilirsiniz.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme