Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Ezilmektedir

Sağlık İşçileri Sendikası Elazığ Şubesi Başkanı Fırat Kaya, 'Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin hayat pahalılığında ağır vergi yükü altında ezildiğini belirtti.

Sağlık İşçileri Sendikası Elazığ Şubesi Başkanı Fırat Kaya, ek protokol ve vergi düzenlemesi talebinde bulundu.

EMEK DÜNYASINA YENİ KAZANIMLAR SAĞLAMASI GEREKMEKTEDİR

Başkan Kaya yaptığı açıklamada, acilen ek protokol ve vergi düzenlemesi yapılarak emek dünyasına yeni kazanımlar sağlaması gerektiğini kaydederek, “Sağlık ve sosyal hizmet işçileri günümüz ekonomik şartlarında hayat pahalılığında ağır vergi yükü altında ezilmektedir.

2 yılda bir yapılan toplu iş sözleşmeleri 2 ay içinde eriyip gitmektedir. Yaptığımız çalışmalar ve araştırmalar neticesinde emek dünyası bugün aldıkları maaşlarla sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için sihirbaz olmaları gerekmektedir. Ülkemizi yöneten devlet büyüklerimize ivedi çağrımızdır acilen ek protokol ve vergi düzenlemesi yapılarak, emek dünyasına yeni kazanımlar sağlaması gerekmektedir. Biz Türk iş Ailesi olarak her zaman emek dünyasının sesine ses olmaya çalıştık ve güzel kazanımlar sağladık ancak günümüz ekonomik şartları o kadar hızlı değişmekteki aldığımız kazanımlar kısa sürede temel gıda ve ağır vergi yükünden dolayı kısa sürede hiç olmaktadır. Bu sebepten yapılan toplu iş sözleşmeleri eğer ekonomi ve serbest piyasaya müdahale edilmez ise 6 ayda bir ek protokoller ile güncellenmeli emek dünyasının geçim şartlarına göre uyarlanması gerekir. Aksi halde insanlar ailesine çocuklarına ve kendisine sağlıklı bir ortam ve gelecek hazırlaması mümkün olmayacaktır. Biz Türk iş ailesi olarak emeğimizden ekmeğimizden ve vatanımızdan vaz geçmeyeceğiz. Her daim emek dünyasının yanında olup güzel ülkemizde huzurlu sağlıklı yaşamak için emek dünyası hakkını layıkıyla alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme