Şeffaflık Gelire, Gelirler Yatırım Ve Hizmete…

Akçakiraz Belediyesi tarafından satışa çıkarılan 188 adet parsel satışı açık ihale usulü devam ediyor. 27 Kasım'da başlayıp 5 Aralık tarihine kadar devam edecek olan satışlardan Belediye kasasına 250 – 300 Milyon Türk Lirasının gireceği öngörülüyor.

Akçakiraz Belediyesi tarafından satışa çıkarılan 188 adet parselin satışı açık ihale usulü devam ediyor.

27 Kasım'da başlayan ve 5 Aralık tarihinde sona erecek olan parsel satışından Akçakiraz Belediyesinin 250-300 Milyonluk bir gelir elde edeceği öngörülüyor. Açık arttırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekerken yapılan ihalenin kamera kayıtlarıyla sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alınması ihaleye katılım gösterenler tarafından memnuniyetle karşılandı.

GELİRLER HİZMETE VE YATIRIMA HARCANACAK

Belediye Kültür Merkezinde yapılan ihalenin komisyon başkanlığını Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya yaptı. Kaya açık arttırma yöntemiyle satışa çıkartılan her parsel ihalesinde ihaleye katılanlara her defasında ihale kurallarını hatırlattı. Katılımcıların her birine yazılı sıra numaralarının verildiği ihale ile ilgili Başkan Kaya arsa satışından elde edilecek gelirin Akçakiraz'a yatırım ve hizmetlerde kullanılacağını ifade etti.

BÖLGENİN YILDIZI OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Kaya; 188 Adet parselin satışını gerçekleştireceğiz diyerek şunları kaydetti: bu satışlardan elde edeceğimiz gelirlerle beldemizin eksikliklerini tamamlamada kullanarak daha konforlu, yaşam standartları daha yüksek bir belde hedefiyle iyi ekipmanlarla Akçakiraz Belediyesini de bölgenin yıldızı konumuna taşıyacağız.

BELDEMİZE FARKLI CAZİBELER KAZANDIRACAK

Gördüğünüz gibi oldukça homojen ve doğal ortamda bir o kadar da şeffaf ihale tekniği ve satış yöntemiyle ihaleyi gerçekleştirdiklerini ve şu ana kadar her hangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını belirten Kaya gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Özgür Yıldırıma yaptığı açıklamada şunları söyledi: öncelikle bütün iştirakçilerimize teşekkür ediyorum. Katılım oldukça yüksek teveccüh olağanüstü. 24 Ocak ve 6 Şubat travmasını yaşamak istemeyen insanlarımız Beldemizden arsa almak için adeta bir yarışa girdiler. Dolayısıyla bu durum bizi mutlu etti. Çünkü satışı yapılan bu arsalarımız gelişmekte sınır tanımayan Akçakiraz Beldemize farklı cazibeler kazandıracak. Yapılacak olan yapılarla beldemiz Elazığ'ımızın yaşanılabilir yerleşkeler içerisinde ilk tercih edilecek yerleşkelerden biri olacak.

10 YILDIR AKÇAKİRAZ'A HİZMETKARLIK YAPIYORUZ

“Akçakiraz'ı kendi bölgesinde, kendi mecrasında daha yıldızlaştırıp, daha konforlu bir belediye yapmak için mesai harcadıklarının altını çizen Kaya; “Tabi gelecek paralar Akçakiraz için yatırımlara dönüşecek. Akçakiraz'ı kendi bölgesinde, kendi mecrasında daha yıldızlaşıp, daha konforlaşmış bir belediye yapmak için mesaimizi harcıyoruz. Alın teri döküyoruz. Ben Belediye Başkanı olarak özel gayret gösteriyorum. Hamdolsun yaklaşık 10 yıldır Akçakiraz'a hizmetkarlık yapıyoruz ama Rabbim bizi hiç muhtaç duruma düşürmedi. En iyi ve güzel hizmetleri biz üretiyoruz. Finans ve kaynak üreten, borçlanmadan yatırım yapan hizmet üreten bir yapıyı inşa ettik.”

İhalelere çok ciddi katılım olduğunu yaklaşık 2500 tane dosya alındığına dikkat çeken Başkan Kaya; Kendilerine inanan Elazığ'da ve Akçakiraz'daki vatandaşlara teşekkür ederek şunları söyledi;

ANLI ŞANLI BELEDİYELERİN YAPAMADIĞINI BİZ YAPTIK

“Biz Akçakiraz Belediyesi olarak Güneş Enerjisi Santralini hayata geçirdik. Aylık 3 Milyon TL Allah'ın rahmet hazinesi çağlayanlar gibi akıyor. Elektronik Denetleme Sistemi kurduk. Akçakirazlıların can ve mal güvenliğini emanet altına almak için. Türkiye'de anlı şanlı belediyelerin, milyon dolarlık belediyelerin yapamadığını biz yaptık. Ama GES'i olan Türkiye'de 60 tane belediye var. Elektrik Denetleme Sistemi olan Türkiye'de 41 tane belediye var. Türkiye'de % 30 pay alan tek belediyeydik bir ay öncesine kadar. Konya Belediyesi de almaya başladı. Bizden önce tüm belediyelerin payı 11 ile 5 puan arasındaydı. 30 puanlık payı alan sadece ve sadece Akçakiraz Belediyesi'ydi.”

BU ARSALAR DÜNYANIN 8.HARİKASI

“Gerçekten Dünya'nın 8. Harikası. Biz bu arsa için çok enerji harcadık. Çevre Şehircilik Bakanlığından o arsayı kullanmak için yoğun bir mesai harcadık. Hamdolsun bunu başardık. Vatandaşlarımızın tüm endişelerini ve kaygılarını gidermek için, 24 Ocak ve 6 Şubat travmalarını yaşamamaları için böyle bir yerleşkeye gelsinler dedik ve bize inanan insanlar akın akın geldiler.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme