Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye verileceğini açıklamasının ardından, sosyal medya üzerinden 5 bin TL ikramiyenin yetersiz olduğunu belirten emekliler ayrıca ikramiyenin çalışan emeklileri kapsamamasına da tepki gösterdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında emeklilere verileceğini açıkladığı 5 bin TL ikramiye, çalışan emeklileri kapsamayacak. Bu karar, emekliler arasında büyük bir tepkiyle karşılandı.

Karar sonrası sosyal medyada "Emeklidesiziyoksayacak" başlıklı hashtag uzun süre trend topic listesinde 1 numarada kaldı.

İşte emekli ikramiyesi kararıyla ilgili yapılan yorumlardan bazıları;

“Cumhuriyet ikramiyesi 5.000 TL. Çalışan emekli kapsam dışı Kirada oturup 7.500 TL #emekli maaşı alan, yetmediği için asgari ücretle çalışana ise 5.000 TL ikramiye yok. Matematik olarak da yanlış, sosyolojik olarak da. Psikolojik olarak zaten yanlış. #EmeklideSiziYokSayacak”

“O zaman tekrar seçilen vekiller de emekli maaşı almasın. Bu mantık doğru ise”

“Şu saçma sapan sistemi sonlandırın; Adil olun Tüm emeklililerin kök maaşına 5000TL yansıtın Yetmez ama hiç olmassa Ocak ayına kadar bi nefes alsın Emekli! #EmeklideSiziYokSayacak”

“Zor durumda olan emekli üzerinden tasarrufun izahı yok. 7500 TL alan emekli geçinemediğinden zaten çalışıyor. 4 işlem zor değil.”

“Bunuda gördük emekli ayrıştırıldı emekli / 2 = çalışan emekli Çalışmayan emekli”

“Aylarca güya emeklilere müjde için çalışıp emeklilere bir kereye mahsus 5000₺ ikramiye kararı vermişler Çalışan emekliyede yok ? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi çözüm değil sorun üretti”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme