Tekin: Tecrübeler Paylaşılmalı!

Elazığ'a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı-III'te yaptığı açıklamada 2024-2025 eğitim- öğretim yılında değişen eğitimler hakkında bilgi verdi.

Bakan Yusuf Tekin, diğer alanlarda eğitim öğretim metodolojisinin değişiyorsa, din alanında da eğitim öğretim metodolojisinin çağın ihtiyaçlarına göre değişmesi gerektiğini söyledi.

"CİDDİ BİR DİN EĞİTİMİ VERDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Bakan Tekin: “Din Eğitimi kuşkusuz vatandaşlarımızı milli eğitimden okullarımızdan beklediği önemli başlıklardan bir tanesi…Biz MEB olarak isteyen çocuklarımıza din eğitimi konusunda ciddi bir eğitim verdiğimizi düşünüyorum. Çalıştayı şu açıdan önemsiyorum diğer alanlarda eğitim öğretim Metodoloji nasıl değişiyorsa din eğitimi alanında metodolojisinin değişmesi gerektiğini görmek durumundayız çağın gereklerine göre” diye konuştu.

“ÜLKE ÇAPINDA SÖZ SAHİBİ ÜNİVERSİTELER VAR!”

“Türkiye'de yeni kurulan üniversiteler var birde kökleşmiş ülke çapında söz sahibi olan üniversite var” diyen Bakan Tekin açıklamasında şunları kaydetti:

“Benim gözümde Fırat üniversitesi eskiden beri belli alanlarda gerçekten köklü bir eğitim veren bir üniversite. 50 yılı aşkın geleneğe sahip bir üniversite böyle bir üniversite ile iş yapmak inşallah hayırlara vesile olur.

“İŞ BİRLİKLERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NI ZENGİNLEŞTİRECEK!”

Milli eğitim bakanlığı dışa açık bir bakanlık olması gerektiğini yaptığı işler ile yürüttüğü hizmetleri yerine getirirken toplumun her kesiminden kişilerle yapacağı iş birliğinin Milli eğitim bakanlığını zenginleştireceğini ifade ediyorum. Bu anlamda her türlü iş alanıyla iş birliğine açığız. Bu anlamda meslek örgütleri iş dünyası, birçok bakanlıkla iş birliği yaparız. Sivil toplum örgütleriyle iş bir birliği yaparız.

“MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ İLE PAYDAŞLAR ENTENGRE ÇALIŞMANIN İÇİNE GİRECEKLER”

Önümüzdeki günlerde TBMM'ye gelecek olan öğretmenlik mesleği milli eğitim Akademisi kanununun özelliği de bu işbirliklerinde gizli. Biz bugün burada işbirliğini daha kurumsal hale getirecek öğretmenlerin şehirlerindeki akademisyenlerle meşru hale getirecek bir yasa teklifi bu. Yasayla beraber milli eğitim akademisi kurumsallaştığında öğretmenler, üniversiteler, eğitim fakülteleri daha entengre çalışmanın içine girecekler.

“TECRÜBELER PAYLAŞILMALI”

Üniversiteler, bu işbirliğinde iki taraflı davranmalı bilhassa meslekte uzun yıllar hizmet etmiş öğretmen arkadaşlarımızın sadece konferans ders almaları değil benim kastettiğim aynı şekilde rektörlerimizden şunu talep ediyorum. 20 yılı aşkın sürede olan arkadaşlarımızın lisans düzeyinde üniversitelerde ders vermeleri ve tecrübelerini paylaşmalarını daha sağlıklı olacaktır. Biz MEB olarak hiçbir bu konuda eleştiriye aldırış etmeden Kamu ve STK'larla çalışmaya devam edeceğiz.

“İŞBİRLİĞİNE AİLELERİ DAHİL EDECEĞİZ”

Bu yıl iş birliği halkımıza aileleri de dahil edeceğiz. Veliler çocukları okula yazdırdı. Çocukları okula gönderdikten sonra öğretmenlerin anne baba rolleri yapmasını istiyoruz. Anne baba rolünü de öğretmemen yüklüyoruz. Aklımıza gelen her türlü rolü öğretmene yükleyip eğitim sistemini başarısız eleştirisi yapmaktan hoşlanıyoruz. Öğretmen kadar toplumun diğer kesimlerinin de eğitimde payı. Ben üşenmedim saydım 12 yıllık eğitimi tamamlayan bir çocuk 160 bin saat yaşıyor bunun 11 bin saati okulda geçiyor kalan süre toplumun diğer anlarında geçiyor. Eğitimde toplumun diğer faktörlerini göz ardı etmemek lazım. Çocuklarımızın okuma alışkanlıklarının zayıf olduğunu düşünüyorsak çocuklarımızla akşamları kitap okuma saatleri yapalım beraber çaba sarf edelim. Çocuklarımız eve geldiğinde dijital bağımlılıktan kurtulalım. Bu gibi öneriler ile velileri iş birliğine davet ediyoruz. Rektörümüzü ve dekanımızı çalıştay için tebrik ediyorum. Bu gibi Anadolu illerinde bu işleri gelenekselleştirmek kolay değil. O kadar kamu kurumunu bir araya getirip 3 yıl üst üste bu tür çalışmalar yapmak kolay değil. Bu iş birliği inşallah devam eder” diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme