Temel Hukuk Bilgisi Müfredata Alındı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselerde seçmeli dersler arasına eklenen 'temel hukuk bilgisi' dersinin müfredatı belirlendi, Öğrencilere bu ders saatlerinde konuyu kavramaları için farazi uygulamalar yapılacak. İşte ayrıntılar

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan "temel hukuk bilgisi" dersinin müfredatı hazırlandı.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan "temel hukuk bilgisi" dersinin müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti.
Lise 10, 11 ve 12. sınıflarda haftada 2 saat olmak üzere toplam 72 saat öğretim programını içeren ders, seçmeli dersler kapsamına alındı.
Dersin Amaçları ve İçeriği
Dersin müfredatında öğrencilere hak arama ve haklarını koruma konularında gerekli bilgi, beceri, değer ve tutumları kazandırmak hedefleniyor. Ayrıca, öğrencilere hukuk alanındaki farkındalıklarını artırmak, hukuki sorgulama yapabilme yeteneği kazandırmak ve bu becerileri günlük yaşamlarına entegre edebilmelerini sağlamak amaçlanıyor.
Dersin kapsamında öğrencilere, temel hukuki kavramlar ve süreçler, toplumsal sorumluluk bilinci, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti kuralları, adalet ve hakkaniyet anlayışı ile etik değerlere sahip olma gibi beceriler kazandırılacak.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme