TJK'dan Elazığ Gıda Tarım Fuarı'nda Yenilikçi Bir Uygulama

Türkiye Jokey Kulübü Elazığ Hipodromu Atla Terapi Merkezi tarafından Gıda Tarım Fuarı boyunca çocuklara hizmet verecekleri bildirildi…

Türkiye Jokey Kulübü, Elazığ Hipodromu Atla Terapi Merkezi aracılığıyla, Elazığ Gıda Tarım Fuarı boyunca çocuklara yönelik atla serbest binicilik hizmeti sunacağını duyurdu. Bu özel uygulama, çocukların fiziksel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

ATLA TERAPİ NEDİR?

Türkiye Jokey Kulubü'nün en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve özel gereksinimli çocukların tedavisinde destekleyici rol oynayan bir terapi yöntemi olarak hayata geçirdiği At'la Terapi Merkezi Elazığ hipodromunda ücretsiz olarak faaliyet göstermektedir. Özel olarak yetiştirilmiş atlar ve uzman fizyoterapistler eşliğinde uygulanan terapatik seanslarla fiziksel, zihinsel ve duygusal bozukluğu olan çocukların gelişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.Doktor raporuyla izin verilen tüm engelli çocukların faydalanabileceği At'la Terapi; atın klasik metodolojisi üzerine kurulu hareketini, uzman terapistin yöntemleriyle birleştirerek uygulanan destekleyici bir yöntem olarak kullanılıyor. Klasik hastane ortamından uzakta dinlendirici doğal tabiat atmosferinde atların iyileştirici özelliklerinden yararlanmayı sağlayacak yöntemlerle, engelli çocukların psiko-sosyal gelişimlerini, fiziksel fonksiyonlarını, becerilerini, özgüvenlerini güçlendirip onların hayata uyumlarını kolaylaştırılması hedefleniyor. Engelli çocukların yaşam kalitelerini artırmak için kurulan At'la Terapi Merkezlerinde, özel eğitim almış psikolog ve fizyoterapistlerden oluşan profesyonel bir ekip bulunuyor. Seanslarda ise engelli çocukların at'a binmesi şart koşulmuyor, atın tımar edilmesi, sevdirilmesi, beslenmesi gibi konular da terapi kapsamında yer alıyor. Seanslar boyunca at kazalarını önlemek için at bakımı konusunda uzman biniciler de, özel yetiştirilmiş eğitimli atların yanında yer alıyorlar.

FUAR SÜRESİNCE ÜCRETSİZ HİZMET

Elazığ Gıda Tarım Fuarı sırasında gerçekleştirilecek olan bu etkinlik, katılımcı çocuklar için ücretsiz olacak. Türkiye Jokey Kulübü, atların sağladığı bu benzersiz deneyimi, çocuklara ulaştırarak onların mutluluğunu ve gelişimini desteklemek istiyor.

FUARIN DİĞER ETKİNLİKLERİYLE BİRLİKTE

Atla terapi hizmetinin yanı sıra fuar, tarım ve gıda sektörüne dair birçok etkinlik ve seminer de içerecek. Çocuklar, sadece atlarla değil, aynı zamanda tarımın ve gıdanın dünyasıyla da tanışma fırsatı bulacak.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme