Toplumu Ayrıştırıcı Bir Hamle

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı Yapılan hareketin kardeşler arasında fitne çıkarmaya yönelik olduğunu söyledi…

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kanuna aykırı faaliyet yapan DEM Partili Belediye Başkanına tepki gösterdi.
Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde DEM Partili Belediye Başkanı Cafer Oğur, Karayolları kanununa aykırı olmasına rağmen yaya geçitlerine Kürtçe terimler yazdırdı. Toplumu ayrıştırıcı bir hamle olarak değerlendirilen bu girişim, Elazığ ve ülke genelinde tepkiyle karşılandı.

DEM Partili Belediye Başkanının bu tutumuna bir tepki de AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'dan geldi.
Nazırlı, yapılan hareketi açıkça kardeşler arasında fitne çıkarmaya yönelik olduğunu vurgulayarak, “Bu ülkede 20 sene önce, "ben Kürt'üm" demenin yasak olduğu dönemde "gelecekte TRT Kürdî diye bir kanal olacak" deseniz herkes "hadi oradan" derdi. Bu ülkede hiç kimse başkasının diline, rengine ya da ırkına göre muamele etmiyor, etmeyecek. Bu yapılan hareket açıkça kardeşler arasında "fitne" çıkarmaya yöneliktir. Elazığlılar kardeştir ve kimin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar.” İfadelerine yer verdi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme