Toraman, Vatandaşları Uyardı!

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Kurban bayramında yola çıkacaklara uyarılarda bulundu.

2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, iyi tatiller dileyen Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, 9 günlük kurban bayramı tatili vesilesi ile yola çıkacak vatandaşlara yolda karşılaşabilecek problemlere ilişkin uyarılarda bulundu.

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman,"2023-2024 Eğitim Öğretim Yılını bitirmiş bulunmaktayız. Paydaşlarımız olan Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma birimlerimize, velilerimize, geleceğimiz olan değerli öğrencilerimize, en büyük gücümüz olan yorulmadan gece gündüz emek veren kıymetli servisci esnaflarımıza hayırlı tatiller dilerim. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında görüşmek üzere hayırlı tatiller." dedi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI TERCİH EDELİM

Şehir dışına çıkacak vatandaşlara araçları için bakım ve onarım önerinde bulunan Toraman, “ Tatil döneminde şehir dışına çıkacak vatandaşların güvenli bir yolculuk yapmaları için önemli tavsiyelerde bulunan Toraman, "Şehir dışına çıkacak vatandaşlarımızın araç bakım ve onarımlarını yaparak yola çıkmalarını, trafik akışının hafiflemesi ve yollarda araç yoğunluğu oluşturmamak için toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istiyorum," diye konuştu.

AŞIRI HIZDAN KAÇINILMALI

Aşırı hıza dikkat çeken Toraman, “Bayram tatili süresince kazaya en çok sebebiyet veren aşırı hızdan kaçınılmalı, hiçbir bahaneye sığınmadan emniyet kemeri takılmalı trafikte cep telefonları kullanılmamalı, vatandaşlarımız hız limitlerine uymalı, kör noktaları gözden kaçırmamalı.”dedi

UYKU İSTEĞİYLE İNATLAŞMAMALI

Şehir dışına çıkan vatandaşların dinlenme molası vermeleri gerektiğine vurgu yapan Toraman, “Özellikle gece yolculuk yapan vatandaşlarımız, sabah güneşin doğmasına yakın vücutta artan uyku isteğiyle inatlaşmamalı. En azından bir veya iki saat müsait bir alana araçlarını çekip uyku ihtiyacını karşılamalı. Unutulmamalıdır ki varacağımız yere geç gitmek hiç gidememekten her zaman daha iyidir.”diye konuştu.

KENDİMİZİ VE SEVDİKLERİMİZİ DÜŞÜNEREK DİKKATLİ OLALIM

Toraman, “Bu konuda tüm vatandaşlarımızın kendilerini ve sevdiklerini düşünerek daha dikkatli olmalarını özellikle istirham ediyor, bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.”ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme