Tunceli Hozat'ta Adaylık Krizi!

Tunceli'de AKP Hozat ilçe kongresinde iki aday yarışması gerekirken adaylardan Turgay Genç'in başvurusu kongredeki divan başkanlığı tarafından kabul edilmedi.

Pazar günü gerçekleştirilen kongrede iki aday yarışması gerekirken adaylardan Turgay Genç'in başvurusu kongredeki divan başkanlığı tarafından kabul edilmedi. Tek adaylı yapılan seçimde Ali Haydar Tuncel ilçe başkanı seçildi. Kongrenin tek adayla gerçekleşmesine tepki gösteren AKP meclis üyesi Remziye Aslan "İl Başkanımız Bülent Sümer, salonda 'Benim adayım Ali Haydar Tuncel'dir, ben onu destekliyorum' dedi. Ali Haydar Tuncel tek aday olarak seçildi" ifadelerini kullandı.

AKP 8. Büyük Olağan Kongre'ye hazırlık çerçevesinde ilçe kongreleri başladı. Bu kapsamda pazar günü Tunceli Hozat'taki ilçe kongresinde Ali Haydar Tuncel ve Turgay Genç aday oldu. Ancak Genç'in başkan adaylık başvurusu divan kurulu tarafından kabul edilmedi. 65 delegenin oy kullandığı kongrede tek adaylı girilerek Ali Haydar Tuncel ilçe başkanı seçildi. Kongrede usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla iptali için mahkemeye başvurulacağı öğrenildi.

"KONGREDE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİĞİMİZİ ÖĞRENDİK"

Kongreye ilişkin konuşan Hozat Belediyesi AK Parti meclis üyesi Remziye Aslan, nedensiz bir şekilde daha önceden disipline sevk edildiklerini bunu da kongrede öğrendiklerini belirterek, şöyle konuştu:

- Pazar günü yapılan ilçe olağan kongremizde Ali Haydar Tuncel ve Turgay Genç aday oldu. Ancak Ali Haydar Tuncel'i genel merkez aday olarak seçmiş. İki adaylı seçime gidilmesi gerekilirken Turgay Genç'in adaylığını kabul etmediler. Kabul etmedikleri gibi kongreyi yöneten koordinatör Halit Çokan, Turgay Genç'in adaylığının kabul edilmeyeceğini daha önce disiplin kuruluna sevk edildiğimizi ifade edildi. Ancak kesinlikle bizim böyle durumumuz olmadı. Bu durumu insanların içerisinde söyleyerek bizleri rencide etti.

- Turgay Genç'in adaylığı kabul edilmeyince avukatı adaylığın kabul edilmemesine itiraz etti. Koordinatör Halit bey ise avukat beye ‘burası hukuk bürosu değil gidin avukatlığınızı başka yerde yapın' diye cevap verdi. Çocuk azarlamış gibi avukat beyi azarladı ve sesler duyulmasın diye müzik açtılar” diye konuştu.

"HAKSIZLIKLARI KONUŞMAK HAKKIMIZ"

AKP İl Başkanı Bülent Sümer'in kongrede açıkça bir şekilde Ali Haydar Tuncel'i desteklediğini belirten Aslan "İl Başkanımız Bülent Sümer salonda ‘benim adayım Ali Haydar Tuncel'dir, ben onu destekliyorum' dedi. Sonrasında apar topar seçime geçildi ve Ali Haydar Tuncel tek aday olarak seçim yapıldı ve seçildi. İl başkanı çıkarken de bana ‘sen partilisin konuşamazsın sus' dedi. Ben belediye encümeniyim beni halk seçmiş sen beni susturamazsın. Tabi ki orada müdahil olacağız insanların hakkını savunacağız. Bu şekilde hepimizi tehdit etti. Bizim partimizle hiçbir sorunumuz yok, yıllardır bu partide çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sonuna kadar da sürdüreceğiz. Ama parti içerisinde yapılan haksızlıkları konuşmak bizim en doğal hakkımız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme