Türkiye'nin İlk Müzesi Özel Günde Açıldı

Kısa adı ETUDER olan Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği tarafından Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye'de benzeri olmayan Kahve Fincanı Müzesi'nin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesinin desteği ile Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından Kahve Fincanı Müzesi'nin açılışı görkemli bir açılışla gerçekleştirildi.

Kahve Fincanı Müzesi'nde Türkiye'nin birçok ilinden gelen bağışlarla toplanan 2023 fincan sergilendi. Harput'ta kurulan ve Türkiye'de ilk olan müze, Cumhuriyetin 100. yılında açıldı.

Cumhuriyetin 100. Yılında 2023 adet fincan sergileme hedefiyle yola çıkılan müzede, gelen fincan bağışlarıyla içlerinde 150 yıllık fincanların da olduğu yaklaşık 5000 adet fincan sergilenecek.

TORAMAN; “HARPUT MÜZELER BELDESİ OLDU”

Açılışta konuşan Elazığ Valisi Ömer Toraman, ''Cumhuriyetimizin ve devletimizin 100. yılında coşku ile kutlarken kültür alanında müdürümüz bir katkıda bulunmak istediler. Bir Fincan Müzesi oluşturdular. Harput artık müzeler beldesi haline gelmeye başladı. Burada belediye başkanımızın çok büyük bir emeği var. Basın Müzesi, Musiki Müzesi, Hamam Müzesi gibi müzeler serisi ile hem Harput'un tarihi eserlerini yaşanabilir kullanabilir hale getiriyor. Aynı zamanda vatandaşların ziyaret edebilecekleri mekanlar oluşturuyor. Buna bir katkı olması bakımından ETUDER bu müzeyi oluşturdu” dedi.

BULUT; “DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN VALİMİZ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER”

ETÜDER Başkanı Ahmet Bulut ise Cumhuriyetin 100. yılına özel açılış yapıklarını ve mutlu olduklarını söyledi. Bulut ; “Elazığ Valisi Sayın Ömer Toraman'a verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Kapısını her çaldığımızda bize destek verdi. Bu projemize de çok büyük ilgi gösterdi. Şu an yanımızda bulunmayan Elazığ belediye başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları'na da buradan minnettarlığımı ifade ediyorum. Her zaman yanımızda ve bize destek oldu. En kısa zamanda başkanımızda burada ağırlamaktan onur duyarız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Kurdele kesiminin ardından Kahve Fincanı Müzesi'nin açılışı yapıldı. Ardından protokol ve misafirler müzeyi gezdi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme