Ümit Tütünci: Takım Sürekli Gelişiyor

23 Elazığ FK. Teknik Sorumlusu ÜmitTütünci, 'Bu ligde alınan her puan çok önemli. Sadece zamana ihtiyacımız var. Bu hafta deplasmanda oynayacağımız Tokat maçında inşallah ligdeki ilk galibiyetimizi alacağız.' dedi.

Nesine 3. Lig 1. Grupta mücadele eden 23 Elazığ Futbol Kulübü, Teknik Sorumlu Ümit Tütünci'nin liderliğinde hedeflerine doğru adım adım ilerliyor. Tütünci, takımın her geçen hafta daha iyi bir performans sergilediğini belirtirken, özellikle 3. bölgede yaşadıkları sıkıntıları giderdiklerinde daha başarılı sonuçlar elde edeceklerine inandığını ifade etti.

GENÇ VE YETENEKLİ OYUNCULARA YATIRIM

Sezonun başında kurulan kadro, genç ve yetenekli futbolculardan oluşuyor. Tütünci, deneyimli oyunculara yönelik bir yatırım yapmadıklarını belirterek, kulübün ekonomik durumunu göz önünde bulundurduklarını vurguladı. Tütünci; “Biz sezon başında toplama bir takım kurduk. Ligi bilen deneyimli oyuncular almak için kulübümüzün ekonomik olarak korunmasını dikkate aldık.” dedi.

SAVUNMADAN PAS KALİTESİNE

Tütünci, takımın önce iyi bir savunma yapmasını sağladıklarını ve ardından pas kalitesini artırmaya odaklandıklarını söyleyerek; “Şimdi üçüncü bölgede etkinliğimizi artıracak çalışmaları yapıyoruz,” diyerek, takımın oyun yapısını geliştirmek için yoğun bir çalışma sürecinde olduklarını belirtti.

ZORLU RAKİPLERLE KARŞILAŞMALAR

Ligdeki ilk dört haftada karşılaştıkları rakiplerin, 50-60 milyon lira gibi ciddi yatırımlar yapan takımlar olduğuna dikkat çeken Tütünci, “Önümüzdeki haftalarda bizim gibi takımlarla oynamaya başlayacağız,” dedi.

LİGDE KALMAK ÖNCELİKLİ HEDEF

Tütünci, bu yılki hedeflerinin ligde kalmak olduğunu belirterek; “Bu bizim için çok önemli,”dedi. Takımın önündeki zorlu süreçte dikkatli ve kararlı olmaları gerektiğini ifade eden Tütünci; “Hem kendimizi geliştirmeye devam edecek hem de kendi ayarımızdaki takımlara karşı alacağımız galibiyetle bu takım çok daha iyi yerlere gelmeye başlayacak.” dedi.

HER PUANIN ÖNEMİ VAR

“Bu ligde alınan her puan çok önemli,” diyen Tütünci, oynadıkları dört maçta 3 puan topladıklarını belirtti. İlk dört haftada karşılaştıkları güçlü rakipler karşısında gösterdikleri mücadele, takımın gelişimine katkı sağlıyor. Genç Teknik adam, “Aldığımız mağlubiyet bu sene 100 milyonun üzerinde yatırım yapan bir takıma karşı. Kaldı ki bu takımın teknik sorumlusunun maçtan sonra bizi tebrik etmesi önemli bir motivasyon kaynağı,” şeklinde konuştu.

TOKAT MAÇI ÖNCESİ HEDEF: İLK GALİBİYET

Tütünci, bu hafta deplasmanda oynayacakları Tokat maçında ligdeki ilk galibiyetlerini almak için umutlu. “İnşallah bu hafta ligdeki ilk galibiyetimizi alacağız,” diyerek, oyuncularına olan güvenini dile getirdi. 23 Elazığ FK'nın ilerleyen haftalarda daha iyi sonuçlar alması için tüm futbolseverler takıma destek vermeye devam ediyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme