Uzmanlar Açıkladı: Artçı Deprem Değil!

Malatya'da son zamanlarda artan depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'Başlı başına başka bir deprem' dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

CNN Türk'e katılan Şükrü Ersoy, 'Artçı bir deprem olmadığını. Başlı başına bir deprem. evlerinize girmeyin' dedi.

Ersoy, Malatya'nın Kale İlçesinde bir fay olduğuna dikkat çekerek, "Kale civarında bir fay var zaten. Ama bu bölgenin halan sistemleri Doğu Anadolu fayı ve Malatya payı. Merkez üssü olan bu depremin olduğu yer ikisinin arasında bir bölgede. Çok büyük bir deprem doğrusu beklemiyorum. Çünkü buradaki faylara bakarak söylüyorum ama zaten hatırlarsanız 2023 depremlerinden sonra en çok bu şoklardan etkilenen bölge Malatya. O kadar fazla sayıda büyük dördün üzerine çıkan 5'e varan hayli sayıda deprem meydana gelmiştir. Ama bu en büyüğü. Çünkü 5 buçuğu geçen depremlerden sonra yıkım başlıyor. Özellikle hasarlı, az hasarlı olsa bile o yapılar daha fazla hasar görebilir. Çünkü aşağı yukarı 20 saniye boyunca yapı eğer bir zafiyet varsa bu zafiyet afol var. Af var. Hasarlar zararlar meydana gelebilir. Umarız gelecek haberler içerisinde yaralanmalar, ölümler yoktur" diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme