Vergi Yüzsüzleri İfşa Oluyor

Bugünden başlanarak 31 Ekim 2024'e kadar Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, borçlu mükelleflerin bilgilerini içeren listelerin yayınlanması bekleniyor.

Vergi adaletsizliği tartışmalarına yeni bir boyut kazandıran gelişme! Milyonlarca lira vergi borcu olanların isimleri açıklanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu olan mükelleflerin listesini ifşa etmeye başlıyor. Bugünden itibaren tüm vergi dairelerinde yayınlanacak olan bu liste, kamuoyunu şoke edecek! Detaylar için haberimizi okuyun.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borcunu ödemeyen "vergi yüzsüzleri" listesini ifşa etmeye başladı. 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu olan mükelleflerin isimleri, bugün itibarıyla tüm vergi dairelerinde yayımlanacak. Ayrıca, 1 Kasım'dan itibaren bu liste Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinde de görülebilecek.

VERGİ DAİRELERİNDE YAYIN TARİHİ: 15-31 EKİM 2024
15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, borçlu mükelleflerin bilgilerini içeren listeler yayınlanacak.

İNTERNETTE YAYIN TARİHİ: 1-15 KASIM 2024
1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinde listeler yayınlanacak.

İKİ FARKLI LİSTE
Vergi borcu 5 milyon lira ve üzeri olan mükelleflerin bilgilerinin yer alacağı iki ayrı liste var.

İlk listede, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 tarihinde halen ödenmemiş olan vergi ve cezalar yer alıyor.

İkinci listede ise borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükellefler sıralanıyor. Bunlar ise vergi incelemesi veya cezası 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 arasında kesinleşmiş kişilerden oluşuyor.

DEPREM BÖLGESİ DAHİL EDİLMEYECEK
Kahramanmaraş'ta 6-7 Şubat 2023'te meydana gelen iki yıkıcı depremlerden etkilenen bölgelerdeki bazı mükellefler yeni düzenlemeye dahil edilmiyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme