Veysel Batuhan Atlı Okçulukta Şampiyon

Elazığlı Veysel Batuhan Bay, Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen Uluslararası Binicilik Gelenekleri Atlı Okçuluk Yarışması'nda şampiyon oldu.

Atlı Okçuluk milli takımında yer alan Elazığlı sporcu Veysel Batuhan Bay, 2-5 Ağustos tarihlerinde Rusya'nın Moskova kentinde Dünya Atlı Okçuluk Federasyonunca düzenlenen Uluslararası Binicilik Gelenekleri Atlı Okçuluk Kupası'nın Şampiyonu oldu.

Elazığlı Milli Sporcu Veysel Batuhan Bay ve Milli Sporcu Yiğit Kerem Kekeç'den oluşan milli takım, takım yarışmalarıyla birlikte 4 altın 2 gümüş madalyayı ülkemize kazandırdı.

Atlı okçuluk Türkiye şampiyonluğunun ardından; Avrupa 3.lüğü, Avrupa 2.liği elde eden milli sporcu geçtiğimiz sezon takımlar Avrupa şampiyonluğu elde ederek ulusal ve uluslararası başarılarına bir yenisini ekledi. Müsabaka ile ilgili açıklamalar yapan Veysel Batuhan Bay ''İstiklal marşımızın böyle büyük bir şampiyonada binlerce seyirci karşısında Moskova'da defalarca okunması ve kürsüde Türk bayrağımızın zirvede olması tarifi mümkün edilemeyen bir duygu, yıllardır emekle ve mücadeleyle yaptığımız çalışmaların sonucunu Allaha şükürler olsun alıyoruz, şairin kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü diye nitelendirdiği yüce ve mukaddes şanlı Türk bayrağımızı, Türk atlı okçuları olarak dünyanın dört bir yanında dalgalandırmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Başta Yüce milletimize, ailelerimize ve destekleyen, emek veren, kalbi bizimle atan canlı yayında müsabakayı izlerken, bizimle heyecanlanan herkese yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu hepimizin gururu inşallah daha büyük başarıları birlik beraberlik içerisinde başaracağız" dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme