Yaralıları ve Hasar Tespitleri Vali Hatipoğlu Açıkladı

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, sabah meydana gelen depremin ardından son durumu paylaştı.

Vali Hatipoğlu, yapılan çalışmalara dair bilgiler vererek, 2 binanın ağır hasar aldığını ve 94 kişinin yaralandığını duyurdu.

Deprem Sonrası Çalışmalar
Hatipoğlu, "Yaşanan depremler sonrasında belediye başkanımız ve ilgili kurumlarla birlikte AFAD'da bir araya geldik. Bütün ekipleri sahaya çıkarttık. Şükürler olsun ki ilimizde yıkılan veya enkaz altında kalan vatandaş olmadı. Sadece bir binada kapı oturmasından dolayı mahsur kalma durumu yaşandı, orada da 4 vatandaş çıkarıldı. Deprem anında trafikte ve bulundukları mekanlarda panik nedeniyle yaralanmalar oldu; yaklaşık 90 vatandaş hastaneye başvurdu ve tedavileri devam ediyor" dedi.

Hasar Tespitleri
Rüstempaşa'daki hasarlı binayı ziyaret ettiklerini belirten Vali Hatipoğlu, "AFAD ekiplerimiz burada inceleme yapacak. İlk tespitlere göre 2 ağır hasarlı binamız var. Daha önce yıkım sırasında hasar almış bir bina vardı, süreci devam ediyordu. Başka bir binamız da ağır hasar aldı. Ekipler, alanda taramalarına devam ediyor" şeklinde konuştu.

EKİPLER MÜDAHALELERİNİ YAPIYOR
Gereksiz trafiğin önlenmesi için tekrar çağrıda bulunan Hatipoğlu, "İlimizde büyük bir sorun yok. Bazı köy yollarında ihbarlar var ama kapalı yolumuz yok, ekipler müdahalelerini yapıyor. Tekrar bölgeye ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

94 YARALI
94 yaralı olduğunu vurgulayan Vali Hatipoğlu, "Bu yaralıların çoğu panik anında veya o sırada bir işle meşgul olan vatandaşlardan kaynaklanıyor. Yoğun bakımda kalp ritmi rahatsızlığı olan 2 vatandaşımız var, bu durumları da deprem değil, panik oluşturdu. Bu akşam okullarla ilgili tekrar değerlendirme yapacağız; hayatın olağan akışını tekrar başlatmayı arzuluyoruz. Yarın için duyuruyu akşam yaparız" dedi.

Hatipoğlu, "Şu anda 2023 depremi dolayısıyla ekiplerimiz oldukça duyarlı ve üst düzeyde çalışıyorlar" diye ekledi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme