Yarısı Bizden Projesi Acilen Uygulanmalı!

Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği, Malatya merkezli meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bir araya gelerek istişare toplantısı gerçektirdi.

Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği, depremin ardından gerçekleştirdiği istişare toplantısında Malatya merkezli depremin Elazığ'ı ciddi şekilde etkilediğini ve depremlerin kaçınılmaz olduğunu gözler önüne serdiğini vurguladı.

“SİYASİ AKTÖRLER SORUMLULUK ALMALI”

Depreme dayanıklı konutların inşa edilmesinin toplumsal güvenlik açısından ne kadar kritik olduğunun altını çizen Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Siyasi aktörlerin bu konuda sorumluluk alarak kentsel dönüşüm sürecinde aktif rol oynaması büyük önem taşımaktadır.

“AİLELER TEDİRGİN”

“Tüm Elazığ muhtarları olarak, deprem sonrası yaptığımız istişareler neticesinde Malatya ve Elazığlı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Toplumun eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi, bu tür afetlerle başa çıkma kapasitemizi artıracaktır. Yapılan istatistikler, Elazığ'ın depremlerle anıldığını ortaya koymakta; bu durum şehrimizin ekonomik ve ticari cazibesini olumsuz etkilemektedir. Aileler, çocuklarını Elazığ'a göndermekte tereddüt ederken, memur tercihleri de azalmaktadır”

“TUNCELİ DEPREMİNE HAZIRLIK YAPILMASI ELZEMDİR”

“Bu bağlamda, şehir olarak birlikte hareket etmeli ve kentsel dönüşümde kararlı adımlar atmalıyız. İstanbul'da uygulanan "Yarısı Bizden" projesinin Elazığ'a da uygulanması gerekliliği, faizsiz kredi verilerek şehrin yorgun yapısının iyileştirilmesi ve olası Bingöl ile Tunceli depremlerine karşı hazırlık yapılması açısından elzem hale gelmiştir. Tüm siyasi aktörlerin, bu konuda aksiyon alarak birlikte hareket etme ruhunu harekete geçirmesi büyük önem arz etmektedir.”

“TOPLUMSAL DAYANIŞMA, ORTAK VİZYON GELİŞTİRMELİYİZ”

“Depreme dayanıklı bir şehir inşa etmek için toplumsal dayanışma ve ortak bir vizyon geliştirmeliyiz. Korkularımızı yenerek, geleceğe umutla bakmayı hedeflemeliyiz. Elazığ, yeniden inşa sürecinde birlik ve beraberlik içinde hareket ederek daha sağlam bir gelecek inşa edebilir” ifadelerine yer verildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme