Yeni Vrüs Korkutuyor

Çin, çocuklarda pnömoni (zatüre) de dahil olmak üzere artan solunum yolu hastalıklarıyla boğuşuyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçen hafta hastaneye yatışlardaki artışın arkasında yeni patojenlerden ziyade yaygın kış infeksiyonlarının olduğunu söyledi.

Bu kış Çin'de infeksiyonlarda bir artış bekleniyordu. Bu durum, 2020'de pandemisi başladıktan sonra ülkede COVID-19 kısıtlamalarının olmadığı ilk kış ortaya çıktı. Epidemiyologlara göre olağandışı olan şey, Çin'de pnömoninin çok yaygın olması. COVID-19 kısıtlamaları hafifletildiğinde diğer ülkelerde çoğunlukla grip ve solunum sinsityal virusuna (RSV) bağlı hastalıklarda ani artış görüldü.

Pnömoni virüsü, başta Çin ve Hindistan olmak üzere birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. Virüsün, şimdi de Danimarka ve Hollanda'da tespit edilmesiyle birlikte, uluslararası sağlık otoriteleri ve bilim dünyası tedbirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Çin ve Hindistan'daki vaka sayıları hızla artarken, virüsün Avrupa'ya da sıçradığına dair belirtiler giderek güçleniyor. Danimarka ve Hollanda'da görülen ilk vakalar, bölge genelinde endişe ve korkuya neden olurken, yetkililer salgının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor.

Danimarka ve Hollanda'da yetkililer virüsün yayıldığını doğruladı. Bu kapsamda virüsün 5-14 yaş aralığındaki çocukları etkilediğini belirtti.

İşte gizemli virüsün belirtileri!

Virüsün hızla yayılmasının ardından belirtileri ise dikkat çekti. Hastalığın en önemli semptomları arasında boğaz ağrısı, tükenmişlik ve kalıcı öksürük yer alıyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme