Yıldırım: Gönüllere Sevgi Götüreceğiz

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 5. yıl dönümünde yaptığı açıklamalarda, 'Makamlarımız davaya hizmet içindir' diyerek insan odaklı yaklaşımlarını vurguladı.

Görev süresinde 5. yılına giren AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Makam ve mevkileri belirli bir amaç için değil davaya hizmet etmek için bir araç olarak gördüklerinin altını çizen Başkan Yıldırım; “Bizim derdimiz insandır. Biz insanımızı önemsiyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de insanımızla bir olmaya beraber olmaya devam edeceğiz ve gönüllere sevgi götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

4 KONGRE GERÇEKLEŞTİRDİK

8. Olağan Kongre süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Yıldırım, kongreleri demokrasi şöleni olarak gördüklerini ve yoğun katılımın olduğu 4 kongre gerçekleştirdiklerini anımsattı.

TÜM BAŞKANLARIMIZA BAŞARILARLA DOLU BİR GELECEK DİLİYORUM

Akçakiraz, Yurtbaşı, Yazıkonak Beldelerinde kongreleri yaptıklarını kaydeden Başkan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “3 beldemizde kongrelerimizi yaptık. İlçe kongrelerimizi de Karakoçan ilçemizle başlattık. Milletvekillerimiz ve kademe başkanlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kongremiz çok yoğun ve kalabalık geçti. Her kongremiz hamd olsun bayram havasında geçti. Kongrelerimiz son derece anlamlı geçiyor. Teşkilatlarımız ciddi manada enerji donandı. Elazığ'ın geneline baktığımızda bu havayı görebiliyoruz. Bizler kongrelerimizle birlikte Elazığ'a çok güzel AK yıllar armağan edecek bir dönemi başlatmanın arzusundayız. İnşallah Elazığ'ımız bu kongre sürecinden merkeziyle, ilçeleriyle, beldeleriyle güçlü bir şekilde çıkacak. Seçilen ve seçilecek tüm başkanlarımıza başarılarla dolu bir gelecek diliyorum.”

MEMLEKETLERİMİZE HİZMET HEYECANI VAR

AK Parti teşkilatlarının bir gelecek tasavvuru olduğunu belirten Başkan Yıldırım; “Bizim gelecek tasavvurumuzda, memleketlerimize hizmet heyecanı var. Bu çatıların altında güzel işler üretebilme ile ilgili hayaller, hedefler var. Bakıyorsunuz birçok yerde bizim teşkilatlarımızdaki bu hassasiyeti göremiyorsunuz. O zaman bizim teşkilatlarımızdaki bu hassasiyeti yönetim ile buluşturmak için ne yapmamız gerekiyor? Kendimizi toplumla bütünleştirmemiz gerekiyor.“ diye konuştu.

SEVGİNİN YAPAMAYACAĞI ŞEY YOKTUR

“Sevginin dilinin egemen olduğu bir gelecek hayal etmeliyiz” diyen Başkan Yıldırım; “Elazığ'ın her noktasında şehrimizin güzel insanlarını en güzel şekilde temsil eden teşkilat mensuplarımız var. Biz AK Kadrolar olarak görevli olduğumuz bölgelerde herkesi kucaklayacak, oralara sevgiyi, saygıyı, muhabbeti götüreceğiz. Sevginin yapamayacağı şey yoktur. İnsanların kalplerini kazandığımızda onlarla çok daha iyi bir iletişim kurabiliriz. Bize sofralarını da açarlar, yardıma ihtiyacımız olduğunda yardım da ederler. O yüzden biz sevgiye ve saygıya dayalı bir toplum yapısına ulaşmak için, bütün gönüllere gireceğiz.” ifadelerini kullandı.

HER YERE VE HERKESE EŞİT HİZMET

31 Mart seçimleri ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunan Başkan Yıldırım, her yere ve herkese eşit hizmet götürme anlayışından taviz vermeden çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

BİZE YAKIŞAN EN ÖNEMLİ ŞEY AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIKTIR

Mahalli İdareler seçimlerinden istedikleri sonuçlarını maalesef alamadıklarını kaydeden Başkan Yıldırım; “31 Mart'ta insanımız bize bir mesaj verdi. Biz o mesajı en iyi şekilde aldık ve gereğini yapıyoruz. Ben seçimlerin hemen ardından bu teşkilatın en başındaki kişi olarak belediye başkanlarıma şunu söyledim. Size oy veren vermeyen herkese eşit hizmet götürün. Bu bölgeden bize oy gelmedi oraya hizmet götürmeyelim anlayışında kesinlik olmayın dedim. Siyasette en önemli şey, oy veren, vermeyen herkese aynı hizmetin götürülüyor olmasıdır. Bizim için kapıdan girerken bir şey önemli. O da Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak. Çünkü bir kimse ile bir devlet arasındaki en güçlü bağ vatandaşlık bağıdır. Biz bize oy verenlerin de iktidarıyız. Bize oy vermeyenlerin de iktidarıyız. AK Partili belediye başkanı, AK Parti'ye oy vermeyen kimselerin de belediye başkanı olduğu gibi. Siyasette, bize yakışan en önemli şey açıklık ve şeffaflıktır. Biz bize oy vermeyenleri de kazanmak zorundayız.” dedi.

ADALET DAVAMIZIN ÖZÜ İNSANDIR

“AK Parti'nin hizmet anlayışında adalet var.” diyen Başkan Yıldırım; “Adil olacağız, adil davranacağız. Bizim adalet davamızın pusulası insandır, insan onurudur, insanın sahip olduğu tüm haklarıyla hayatını sürdürebilmesidir. Tarih bize, ne zaman adalete sıkı sıkıya sarılmışsak o zaman yükseldiğimizi, güçlendiğimizi, huzurlu ve müreffeh toplum haline geldiğimizi gösteriyor. Buna mukabil ne zaman da adalet yolundan sapmışsak, gerilediğimizi, zayıfladığımızı, iç ve dış sıkıntıların ağırlığı altında ezildiğimizi müşahede ediyoruz. Yine yakın tarihimiz, bize yaşadığımız acı tecrübelerle mülkün temelinin adalet olduğunu, adaletin temelinde de hakları ve onuruyla insanın bulunduğunu öğretmiştir. İşte bunun için bizim adalet davamızın pusulası insandır, insan onurudur, insanın sahip olduğu tüm haklarıyla hayatını sürdürebilmesidir. Medeniyet müktesebatımız bize, adaletin yerini bulmasının çok hassas bir dengeye bağlı olduğunu anlatıyor. 'Bir çiçeğe az su vermek onu kuruturken, fazla su vermek de soldurur' gerçeği, adaletin kuyumcu titizliğiyle uygulanmasını gerektiriyor. Ayrıca öyle her gördüğümüz çiçeğe su vermeyeceğiz. Susuzluktan boynu bükülmüş bir çiçeğe su vermek adaleti yerine getirmek olurken, dikene su vermek zulüm anlamına gelebiliyor." ifadelerini kullandı.

KATILIMLARLA PARTİMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK

AK Parti'ye katılımlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yıldırım; “Hem genel merkez nezdinde hem de yerelde AK Parti'ye geçişler oluyor. İnşallah önümüzdeki günlerde Elazığ'dan bir belediye başkanımız daha partimize katılacak. Partimize katılanlarla hep beraber kol kola AK Parti saflarında mücadele edeceğiz. Çıkarlar değil, memleketin çıkarı bazında her türlü birlik, beraberlik ve dayanışmanın ilkeler bazında olması gerektiğine inanarak aramıza katılanlara ben teşekkür ediyorum. Rabbim yolumuzu açık etsin.” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme