Antibiyotikte Değil Sağlığınızda Israrcı Olun!

Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü, 16/24 Kasım 'Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası' nedeniyle antibiyotik kullanımı hakkında uyarıcı bilgi verdi. Konuya ilişkin yer verilen bilgide, antibiyotiğin kullanımı konusunda etkilerine dikkat çekildi.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, 18 Kasım Antibiyotik Farkındalık günü deneniyle yaptığı açıklamada, vatandaşlara “Antibiyotikte Değil Sağlığınızda Israrcı Olun!” uyarısında bulundu.
18 Kasım Antibiyotik Farkındalık Günü nedeniyle Elazığlılara bilgilendirmede bulunan Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci halk sağlığını etkileyen önemli sorunlardan biridir. Akılcı olmayan ilaç kullanımı antibiyotiklere karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, yan etki görülme sıklığı ve şiddetinin artmasına sebep olur. Antibiyotikler ve Antimikrobiyaller, sadece hekimin reçete ettiği durumlarda, eczacının danışmanlığında, uygun miktar ve sürede kullanılmalıdır. Hekim reçete etmedikçe kendi kendine ya da eş-dost önerisiyle kullanılmamalıdır. Antibiyotikler ağrı kesici, ateş düşürücü değildir ve her hastalığı tedavi edemez.” ifadelerini yer verdi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme