Araç Sahiplerinin Cebi Tutuşacak!

Yeni yılla birlikte benzin ve motorine okkalı bir ÖTV zammı gelecek. 3 Ocak itibarıyla benzin ve motorine minimum 2 lira 75 kuruş ÖTV zammı yapılması bekleniyor.

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren ÖTV zammı açıklandı. ÖTV zammının pompalara yansıyacağı tarihin belli olmasının ardından araç sahipleri ÖTV zammına yönelik araştırmalar yapmaya başladı. Yeni yıl yaklaşırken asgari ücretin açıklanmasının ardından peş peşe zam haberleri gelmeye devam ederken ÖTV zammı açıklaması da geldi.

ÖTV ZAMMI POMPALARA YANSIYOR!

Geçtiğimiz gün Bakan Işıkhan tarafından asgari ücret zammı açıklandı. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli asgari ücret zammının 17.002 bin TL olduğu duyuruldu. 3 Ocak itibarıyla benzin ve motorine minimum 2 lira 75 kuruş ÖTV zammı yapılması bekleniyor. Zammın ardından benzin 38 lirayı, motorin ise 40 lirayı aşacak.
Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Yeni yıla sayılı günler kala akaryakıta okkalı bir ÖTV zammı göründü. 3 Ocak'tan itibaren benzin ve motorine minimum 2 lira 75 kuruş ÖTV zammı yapılması bekleniyor. Zammın gerçekleşmesi durumunda benzin 38 lirayı, motorin ise 40 lirayı aşacak.

3 OCAK TARİHİNDE GELECEK!

Akaryakıt sektöründe yaşanan dalgalanmalar araç sahipleri tarafından yakından takip edilirken 3 Ocak tarihinde pompalara yansıyacak ÖTV zammının akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyeceği oldukça merak edildi. Şu an benzinin litresi İstanbul'da 34 lira 51 kuruşa, Ankara'da 35 lira 18 kuruşa, İzmir'de 35 lira 37 kuruşa satılıyor. Motorinin litresi ise İstanbul'da 37 lira 15 kuruşa, Ankara'da 37 lira 78 kuruşa, İzmir'de 38 lira 3 kuruşa satılıyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme