• Haberler
  • Genel
  • Asgari Ücret İçin İddialı Rakamlar Sızdı!

Asgari Ücret İçin İddialı Rakamlar Sızdı!

Uzmanlardan asgari ücretle ilgili tahminler gelmeye başladı. Ancak, ne kadar zam yapılacağı konusunda net bir öngörü bulunmuyor. İşçi sınıfı, asgari ücrete iyi bir zam beklerken işverenler bu konuda daha temkinli. Kulislerde asgari ücret için konuşulan rakamlar ise yavaş yavaş gündeme sızmaya başladı.

Asgari ücret zammı için heyecanlı bir bekleyiş söz konusu. Milyonlarca çalışan, 2025'te geçerli olacak yeni asgari ücreti merakla bekliyor. Gözler, Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu'na çevrildi.

Enflasyon Verileri Kritik Öneme Sahip

Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde, 2024 sonu enflasyon tahmini yüzde 41,5 olarak belirlendi. Bu verilerin asgari ücret zammında belirleyici rol oynaması bekleniyor.

İşçi Kesiminin Beklentileri

Temmuz ayında ara zam almayan işçi kesimi, asgari ücrete en az yüzde 40 oranında bir zam bekliyor. Ancak farklı senaryolar da gündemde. Bazı ekonomistler, zammın enflasyonu tetikleyeceği gerekçesiyle daha düşük bir artış olabileceğini öngörüyor. Ayrıca uluslararası kuruluşlardan da çeşitli tahminler geliyor.

Alman Deutsche Bank’ın Tahmini

Alman Deutsche Bank, son günlerde yaptığı bir açıklamada, yeni yılda asgari ücretin yüzde 25-30 arasında artmasını beklediğini duyurdu.

Tahminler ve Zamlı Rakamlar

Farklı tahminler ise şöyle sıralanıyor:

Yüzde 25: 21,252 lira

Yüzde 30: 22,102 lira

Yüzde 35: 22,952 lira

Yüzde 40: 23,802 lira

Yüzde 45: 24,652 lira

Yüzde 50: 25,503 lira

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme