Atatürk Elazığ'a Geliyor!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 86. yıl dönümü düzenlenecek biri dizi etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler kapsamında öğretmenevinde bulunan ve Ata'dan yadigar kalan oda, misafirlerini ağırlayacak.

Takvimler 17 Kasım 1937’yi gösteriyordu. 1937’de hızla gelişen demiryolu ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün durağı Aziz Şehir Elaziz oldu. Kendisini görmek isteyen Elazığlılar ile yakından ilgilenen Mustafa Kemal Atatürk dönemlerde halkevi olarak kullanılan şimdiki öğretmenevinde kendisi için hazırlanan oda da kalmıştı. Ata’dan yadigar kalan ve tarihi öğretmenevinde bulunan oda, her yıl 17 Kasım tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a geliş tarihinde ziyaretçilerini ağırlıyor. Her yıl 17 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a gelişi çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Ata’nın Elazığ’a gelişinin 86. Yıl dönümü etkinlikleri 17 Kasım Cuma günü öğretmenevi önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayacak. Daha sonra tarihi öğretmenevinde bulunan ve Ata’nın kaldığı oda Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve beraberindeki heyetle ziyaret edilecek.  Oda da bulunan şeref defteri de Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman tarafından imzalanacak. Etkinlikler Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği korosunun Atatürk’ü anma konseriyle son bulacak.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme