Atatürk Hangi Takımı Tutuyordu?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, hangi takımı tuttuğu hep merak edilenler arasında yer alıyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu hep merak edilenler arasında yer alıyor. Arama motorlarında sık sık Atatürk hangi takımlıydı? Atatürk hangi takımı tutuyordu? Atatürk'ün tuttuğu takım! araması yapılıyor. İşte merak edilenler..

Spora olan ilgisi ile tanınan bir liderdir.  Sporun insanların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağladığını belirten Atatürk, aynı zamanda sporun milli birliği güçlendireceğine ve Türkiye'nin ulusal kimliğini güçlendireceğini de savunuyordu. Bu kapsamda sporun gelişimini ve yaygınlaşmasını teşvik ederek, spor tesisleri inşa ettirdi. Böylelikle gençlerin spor alanlarında önünü açtı.

'ATATÜRK HANGİ TAKIMLI?'

Öyle ki bunların başına ise futbol geliyor.

Mustafa Kemal’in futbol tutkusu oldukça bilinir. Ancak herhangi bir kulüp takımı tutmamaktadır.

"SADECE MİLLİ TAKIM'I TUTARIM"

Bu konu hakkında anısı da olan Atatürk, 1930 yılında Galatasaray Lisesi ziyaretinde kendisini ağırlayan çocuklarla sohbet etmiştir.

Çocuklara, 'Siz kimsiniz?’ sorusu soran Ata’ya, “Biz Galatasaraylıyız” cevabı verilmiştir. Bunun üzerine Ulu öndere hangi takımı tuttuğu sorulunca, şöyle yanıt vermiştir:

“Çocuklar, siz Galatasaray’ı, Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı ya da diğer takımları tutun, sporu sevip oynayın. Ancak ben ve benim gibi toplum önündeki insanlar asla takım tutmamalı. Bunun için de ben hiçbir takım tutmam, sadece Milli Takım’ı tutarım.”

AT TUTKUSU BİR BAŞKAYDI...

Öte yandan Mustafa Kemal Paşa'nın farklı spor dallarına özel ilgisi de bulunuyordu. Bunların başında ise hiç şüphesiz at binmek ve güreş sporu yer alıyor.

Atlara olan ilgisi fotoğraflarla da belli olan Atatürk’ün cephedeki askeri hayatı sıkça at üzerinde geçti.

Zaman zaman kendi himayesinde at yarışları da yaptıran Ata, bu alanda büyük bir destek vermiş oldu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme