• Haberler
  • Genel
  • Bahçeli'nin Öcalan Çağrısı Türkeş'i Kızdırdı!

Bahçeli'nin Öcalan Çağrısı Türkeş'i Kızdırdı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terörist başı Abdullah Öcalan hakkında kullandığı ifadeler, Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'i rahatsız etti.

Türkeş, Bahçeli’nin açıklamalarına tepki göstererek, "Kulaklarıma inanamadım. Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş'in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz. TBMM'de yeterince terörist varken, onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir." dedi.

Tartışmalar, Bahçeli’nin partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasının ardından alevlendi. Bahçeli, Öcalan hakkında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti ve bir dizi tepkiyle karşılaştı.

BAHÇELİ'DEN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Bahçeli, yaptığı açıklamada, "Çağrımın iç yüzünü anlamayan veya anlaması işine gelmediği için saptırmaya çalışanlar var. Türk ve Türkiye yüzyılında terörü sıfırlamak, milli birlik ve beraberliği güçlendirmek için 'teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz' diyenlere sesleniyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, devamında ise "Eğer teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü açılmalıdır. Adres İmralı'dan DEM'e uzanmalıdır" dedi.

AYYÜCE TÜRKEŞ’TEN SERT TEPKİ

Bahçeli'nin açıklamaları büyük yankı uyandırırken, Ayyüce Türkeş’ten gelen sert tepki dikkat çekti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili olan Türkeş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bebek katili, teröristbaşını meclise davet eden ve 'umut hakkından yararlansın' diyen Devlet Bahçeli'yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımak zorundadır. Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş'in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz" şeklinde konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme