Bakan'dan 'Narin' Açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, A Haber kanalında katıldığı programda, Narin Güran cinayeti ve kadınlara yönelik şiddet konularında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özellikle Narin Güran davasının önemine vurgu yapan Bakan Göktaş, 'Narin'in davası Türkiye'nin davasıdır. 7 Kasım'da bakanlık avukatları sürece müdahil olacak' ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, A Haber'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Narin Güran davasına ilişkin konuşan Bakan Göktaş,"Narin'in davası Türkiye'nin davası. 7 Kasım'da bakanlık avukatları sürece müdahil olacak." ifadelerini kullandı.
NARİN GÜRAN DAVASI: TOPLUMUN ORTAK SORUNU
Diyarbakır'da vahşice katledilen Narin Güran'ın cinayeti, Türkiye'nin gündemine oturmuş durumda. Bu cinayet, sadece bir bireyin trajedisi değil, toplumun tüm kesimlerini etkileyen bir mesele olarak değerlendiriliyor. Bakan Göktaş, bu davanın Türkiye'nin davası olduğuna dikkat çekerek, bakanlık olarak davaya müdahil olacaklarını açıkladı.
ŞİDDET: KÜRESEL BİR SORUN
Bakan Göktaş, programda kadınlara yönelik şiddetin sadece Türkiye'nin değil, küresel bir sorun olduğunu ifade etti. "Şiddet siyaset üstü bir konudur" diyen Göktaş, sosyal medya ve dizilerdeki şiddet sahnelerinin normalleştirildiğini vurguladı.
SOSYAL MEDYA VE ÇOCUKLARIN KORUNMASI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapmak için görüşmeler gerçekleştirdi. Bu toplantılarda, kadın-çocuk, engelli-yaşlı gibi sosyal grupların korunması adına yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Bakan Göktaş, sosyal medya üzerinden yayılan akran zorbalığı, kadınların tacizi ve şantaj gibi konularda şikayetler aldıklarını ifade etti.
ŞİDDET İÇERİKLİ MEDYA VE TOPLUMSAL ETKİLERİ
Dizilerde ve dijital oyunlarda şiddet unsurlarının normalleştirilmesi, özellikle çocukların gelişimi üzerinde olumsuz etkilere yol açıyor. Bakan Göktaş, bu tür içeriklerin izlenmesi konusunda toplumsal bir farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaptı. "Yapımlarda şiddet unsuru normalleştiriliyor" diyen Göktaş, bu durumun acilen ele alınması gerektiğini dile getirdi.
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE CEZAİ MÜCADELE
Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadelenin güçlü bir yasal altyapıya dayandığını ifade etti. Şiddeti izleme ve önleme merkezlerinin aktif olarak çalıştığını belirten Göktaş, "Bir vaka bile bizim için fazla bir vaka. Devlet olarak amasız ve fakatsız tavrımız çok net" şeklinde konuştu. Bu bağlamda, şiddetin kök nedenlerini araştırmaya ve tekrarının önlenmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını da ekledi.
PSİKOSOSYAL DESTEK VE TOPLUMSAL FARKINDALIK
Bakan Göktaş, "Narin hepimizin çocuğuydu" diyerek, bu tür trajedilerin toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Psikososyal destek ile toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine de dikkat çekti.