• Haberler
  • Genel
  • Bakan Duyurdu: Irak'a Vize Serbestisi Başlıyor

Bakan Duyurdu: Irak'a Vize Serbestisi Başlıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamalarına göre, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar'ın 1 Eylül'den itibaren Türkiye'ye ücretsiz seyahat edebileceği aktarıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile ortak basın açıklaması yaptı. Fidan, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşlarına vize serbestisi uygulamasının 1 Eylül'de başlayacağını açıkladı. "Bölgemiz çok sancılı bir süreçten geçiyor" diyen Fidan, " İsrail, sivilleri acımasızca hedef alıyor. Biz Irak ile Filistin konusunda tek ses, tek yüreğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması 4'üncü Toplantısı'nın ardından Bakanlıkta düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan, Türkiye ve Irak arasında askeri ve güvenlik iş birliği ile terörle mücadeleye dair mutabakat zaptının, iki ülkenin savunma bakanları tarafından imzalandığını, bunun tarihi önemde olduğunu söyledi. Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, mutabakat zaptı için "Bu iki ülkenin tarihindeki ilk mutabakat zaptıdır" dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme