Bakan Kurum Müjdeyi Duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ dahi11 ilin artık deprem bölgesi olarak anılmayacağını söyleyerek, depremzedelere her ay 25-30 bin konutu teslim edeceklerini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman’da gerçekleştirdiği incelemeler sırasında depremzedelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Depremlerden etkilenen Elazığ dahil  11 ili ayağa kaldırmak için çalıştıkların belirten Kurum, ekiplerin köylerde de çalışmalar yürüttüğünü, deprem bölgesini kısa sürede ayağa kaldıracaklarını dile getirdi.

HER AY 25-30 BİN KONUT

Kurum, "Şu ana kadar 76 bin konutumuzun tüm deprem bölgesinde teslimlerini gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar inşallah 200 bin konutun teslimini gerçekleştiriyor olacağız. Hamdolsun 11 ilimizde çok önemli mesafeler aldık. İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzu tüm deprem bölgesinde teslim edip vatandaşlarımıza inşallah sağlam, güvenli konutlarda oturmalarına imkan sağlayacağız" dedi

441 BİN EVİN İNŞASI SÜRÜYOR

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için durmadan çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Kurum, "2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak. 11 ilimiz Türkiye'nin kalkınma ve refah bölgesi olarak anılacak. 441 bin konutluk projelerimizde inşaat hızlı bir şekilde yürüyor" dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme