Bakan Uraloğlu'ndan Elazığ'a Müjde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ'ı doğrudan bağlayacak yeni iç hat seferlerinin başlayacağını duyurarak, bölgenin ulaşım ağını güçlendirecek müjdeli haberi verdi. Detaylar haberimizde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Elazığ'ın da içlerinde bulunduğu illerde  doğrudan bağlayacak yeni iç hat seferlerinin başlayacağını duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yaz döneminde yoğun talep gören Elazığ’a direkt uçuşlar sağlayarak, ulaşım ağını genişleteceklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolu firmalarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. İç hatlarda, karayolu veya trenle en az 5 saat seyahat süresi olan şehirler arasında her gün en az bir uçuş olmasını hedeflediklerini vurgulayan Uraloğlu, "Önceki sezonda doluluk ortalaması yüzde 95'in üzerinde olan hatlara ilave uçuşlar eklemek için planlarımız var. Ekim ayı itibarıyla 12 yeni iç hat seferinin başlayacağını buradan müjdelemek isterim," dedi.

İÇ HAT SEFERLERİNDE YENİ DÜZENLEMELER

Bakan Uraloğlu, İstanbul’da Türk Hava Yolları (THY), AJet, Pegasus ve SunExpress Havayolları’nın yöneticileriyle bir araya gelerek iç hat seferlerinin durumu ve geleceği üzerine istişarelerde bulundu. "Toplantıda iç hat seferlerindeki eksiklikleri masaya yatırdık ve bu eksiklikleri gidermek için neler yapabileceğimizi konuştuk," şeklinde konuştu.

Uraloğlu, hava yolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bakanlık olarak düzenli istişarelerle talebin yoğun olduğu bölgelere yönelik değerlendirmelerimizi iletiyoruz. Yaz dönemlerinde artan sefer taleplerini karşılamak için özel bir hassasiyet gösteriyoruz," ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ HAVAYOLU FİLOLARI

Türkiye’de ruhsatlandırılmış 14 havayolu işletmesi bulunuyor ve bunların 4'ü iç hat yolcu seferleri gerçekleştiriyor. Uraloğlu, "Ülkemizdeki havayolu işletmelerinin filolarında toplam 670 yolcu uçağıyla 139 bin 103 yolcu kapasitesi mevcut. Bugün uçak başına ortalama 207 yolcu taşıyoruz," dedi. Türk havacılık tarihine de değinen Uraloğlu, "1933’te 4 uçakla başlayan yolculuğumuz, şimdi neredeyse tüm dünyayı kapsıyor," diye ekledi.

TÜM ZAMANLARIN YOLCU REKORU KIRILDI

Cumhuriyetin 100. yılında 2023'te 214 milyonun üzerinde yolcu taşındığını belirten Uraloğlu, "Bu, tüm zamanların yolcu rekorudur," dedi. Ayrıca, bu yıl içerisinde Türkiye hava sahasında gerçekleşen uçuş sayısının yüzde 14,9 artış göstererek 2 milyon 167 bin 19'a ulaştığını ifade etti. Uraloğlu, "2025 yılına kadar yolcu sayımızın 250 milyonun üstüne çıkmasını öngörüyoruz," şeklinde konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU'NDAN YENİ İÇ HAT SEFERLERİ MÜJDESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni iç hat seferlerinin detaylarını açıkladı. Bakan Uraloğlu, "Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz," dedi.

Bu yeni seferlerle birlikte, özellikle yeni açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağının genişletileceğini vurgulayan Uraloğlu, "Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Yaz döneminde vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda İzmir ve Antalya'yı Anadolu'daki Bursa, Erzurum, Sivas, Nevşehir, Elazığ ve Şanlıurfa gibi şehirlerimize bağlamış olacağız," ifadesini kullandı.

Yeni seferlerin, Türkiye'nin hava ulaşımında önemli bir adım olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, iç hatlarda ulaşımın daha erişilebilir ve etkin hale gelmesi için gerekli çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

ERİŞİLEBİLİR HAVA TAŞIMACILIĞI

Bakan Uraloğlu, özellikle iç hat seferlerinin artırılacağına vurgu yaparak, “Vatandaşlarımıza daha erişilebilir ve ulaşılabilir bir hava taşımacılığı sunmayı hedefliyoruz,” ifadesini kullandı. Ayrıca, tavan fiyat uygulamasının denetimlerinin de sıkı bir şekilde yapılacağını belirtti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme