• Haberler
  • Genel
  • Balta: Elazığ Taşkın Zararlarından Korunacak!

Balta: Elazığ Taşkın Zararlarından Korunacak!

Elâzığ merkez Gümüşkavak Mahallesi taşkın koruma 2. kısım inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda  modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma  çalışmalarıyla tarım arazilerinden  en yüksek faydayı  sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm  gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip  çıkıyor.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruyoruz

Tüm  dünyada olduğu gibi, Ülkemizde de küresel ısınmaya bağlı iklim  değişikliği sonucunda yağış rejiminde  yaşanan düzensizliklerin, can ve mal kaybına sebebiyet veren  afetlere neden olduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, Vatandaşlarımızı derinden etkileyen bu üzücü hadiselerin önüne geçilebilmesi maksadıyla yurdumuzun dört bir yanında çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Çalışmalar Hızla İlerliyor

DSİ Genel Müdürü; “Elazığ Merkez Gümüşkavak Mahallesi Taşkın Koruma 2. Kısım Yapım işi kapsamında; Şorşor Deresinde toplam 4.025 metre klavuzlu beton duvarlı kanal, 21 adet brit, 5 adet köprü ve korkuluk imalatı yapılacaktır. İşte şuana kadar 1.400 metre kanal ve 5 adet brit imalatını tamamlayarak % 30 fiziki ilerleme sağlanmış olup çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.” dedi.

Elazığ’ı Taşkın Zararlarından Koruyacak

DSİ olarak can ve mal kayıplarını önlemek için mücadele edildiğini aktaran Genel Müdür Mehmet Akif BALTA; “Elazığ'ın Hasretle Beklediği Şorşor Deresi Islahı işinin tamamlanması ile Elazığ il merkezi ile birlikte Akçakiraz beldesini olası taşkın zararlarına karşı önlem alınacağını belirtti.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme