Başkan Adayı Devecioğlu Riva'da

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Prof.Dr.Sebahattin Devecioğlu, Marmara Üniversitesi'nin 28-30 Mayıs 2024 İstanbul Milli Takım Tesisleri Riva'da düzenleyeceği 'Uluslarası Futbol ve Bilim Kongresi' ne katılacak.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Sebahattin Devecioğlu “Futbol Endüstrisi 5.0” konu başlıklı bildirisini sunacak Devecioğlu Konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, Futbolun merkezinde insan ve toplumun olması bilim ve teknolojideki gelişmelerden en erken şekilde etkilenmesine ve faydalanmasına neden olmaktadır. Gelişen bilim ve teknolojinin tüm evrelerinde sportif hizmet, ürün, kurum ve organizasyonlarının da etkilendiğini bilmekteyiz. Bugün futbol endüstrisi içerisinde yer alan bir çok ürün ve hizmetler, yeni teknolojilerle çok rahatlıkla ilişkilendirilmekte, ayrıca futbol kurum ve faaliyetleri yeni teknolojilerinin gelişmesine ilham olmakta ve katkı sağlamaktadır.” dedi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİNİN FUTBOL VE BİLİM KONGRESİ TÜRK FUTBOLUNUN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR.

“Dünyanın en popüler sporu olan futbol, tarihi boyunca pek çok dönüşüm geçirmiştir. Mütevazı başlangıcından modern çağa kadar her yineleme yeni stratejiler, teknolojiler ve yenilikler getirmiştir. Futbol her zaman bir oyundan daha fazlası olmuştur. Futbol 5.0 çağına girerken spor, teknolojideki ilerlemeler, veri analitiği ve sürdürülebilirlik ve taraftar katılımına yenilenen odaklanmanın desteklediği dönüştürücü değişimler yaşamaktadır. Bu anlamda Marmara Üniversitesinin Futbol ve Bilim kongresi Türk Futbolunun Gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme