• Haberler
  • Spor
  • Başkan Adayı Devecioğlu, TFF'ye Hukuk Savaşı Başlattı!

Başkan Adayı Devecioğlu, TFF'ye Hukuk Savaşı Başlattı!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştireceği seçimlerinde aday olan Prof. Dr. Sabahattin Devecioğlu, Federasyonun yanlı tavrı nedeniyle müracaatın engellediğini belirtti. Prof. Dr. Devecioğlu, Hukuki mücadelesinin sürdüreceğini açıkladı.

GÜNCEL DELEGE LİSTESİ TALEBİMİZ RED EDİLMİŞTİR

TFF Başkan adayı Prof. Dr. Devecioğlu yaptığı yazılı açıklamada; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurulunda Güncel TFF Genel Kurul Üye (Delege) Listesini oluşturmak için 18 Haziran 2024 tarihine kadar kulüplerden talep etmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına Aday Adaylığı sürecini başlatmak, TFF statüsü 38/1.2. maddelerinde yer alan TFF Başkan Adaylığı ve Seçimlere katılmak, gerekli olan imza şartını yerine getirmek ve TFF üyeleri ile iletişime geçmek için 19 Haziran 2024 tarihinde Güncel Delege Listesini tarafıma iletilmesi talebime karşılık olarak, TFF Başkanlığı Adaylık Başvuru sürecinin bitimine 1 gün kala 10 Temmuz 2024 de tarafıma göndermiş olduğu yazıda ; TFF Genel Kurul delege listesi TFF Ana Statüsü uyarınca resmi başkan aday adayı sıfatı kazanan kişiler ile paylaşılmaktadır.” İfadesine yer verilerek Güncel Delege Listesi talebimiz red edilmiştir.”

"HUKUKİ MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR"

Araştırmalarımıza göre; TFF Statüsünde ve Genel Kurul İç Tüzüğünde böyle bir ibareye rastlanmamıştır. Aynı TFF Başka bir Başkan Aday Adayının 08 Temmuz 2024 tarihinde Delege Listesi talebini kabul etmiş ilgili talebi yerine getirerek 18 Temmuz 2024 Genel Kurul tarihine kadar Delege Listelerinin değişeceği ihtimalinden bahsederek çelişkiye düşmüştür. Ayrıca Kulüpler Birliği Vakfından ( KBV) Projelerimizi Sunmak İçin istediğimiz randevu talebimiz “Vakfımız tarafından alınan prensip kararımıza istinaden, minimum 30 delegenin imzalı teklifini 9 Temmuz 2024 Salı günü mesai bitimine kadar e-posta üzerinden tarafımıza ibraz etmenizi beklemekteyiz” şeklinde cevap verilmiştir. Tüm bu nedenlerden dolayı; Türk Futbolunun hak ettiği yere gelmesi için bilimsel katkı sağlamak amacıyla yola çıktığımız Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adaylığı sürecinde, İsimleri ve iletişim bilgileri tarafıma iletilmeyen, TFF Delegelerinden statü gereği gerekli olan iletişimi sağlayamadığımız ve Islak İmza toplamamız engellendiği için TFF başkanlığına adaylık başvurumu gerçekleştirememiş bulunmaktayım. Ayrıca aynı gerekçeler ile Delege Listesine zamanında ulaşamadığımız için Kulüpler Birliği Vakfının Projelerimizi sunma fırsatı da bulunamamıştır. Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurul Şartlarının Demokratik ortamda oluşması için TFF Statüsü; Madde 2.m “Futbol alanında faaliyet gösteren kişilerin menfaatlerini korumak;” Madde 3 “Tarafsız davranma ve ayrımcılık yapmama”

Madde 13.b. “Kendi karar organlarının serbest seçimler yoluyla oluşmasını sağlamak” hükümleri ile Fırsat Eşitliği ve Tarafsızlık ilkelerini ihlal etmiş, Zaman kaybetmemize, Projelerimizi sunumumuza TFF Başkanlığı Seçimlerine katılamamaya neden olmuş, Genel Kurul Sürecine Türk Futboluna katkı sağlamamıza engel olunmuştur. Hukuki olarak Demokratik, Şeffaf ve Tarafsız şartlarda sağlıklı bir TFF Genel Kurulunun oluşması için, Genel Kurul Üyelerinin ( Delege) Listesi 15 Gün önceden askıya çıkarılması veya aday olmak isteyenlerle paylaşılması gerekmektedir. Hukuki mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir."dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme