• Haberler
  • Siyaset
  • Başkan Akbaba İlçe Halkının Gönlünde Taht Kuruyor

Başkan Akbaba İlçe Halkının Gönlünde Taht Kuruyor

Seçimlere az bir süre kala yeniden aday olmayacağını sosyal medyasından duyuran Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettirerek ilçe halkının gönlünde taht kuruyor.

Yaptığı hizmetlerle ilgili Günışığı Gazetesi'nden Sibel Öztaş'a açıklamalarda bulunan Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, göreve geldi günden itibaren ilçeyi hizmete doyurarak, benimsediği belediyecilik anlayışıyla ilçe halkının takdirini kazandı.

“BÖLGEDE ÖNCÜ BELEDİYEYİZ”

Başkan Akbaba yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “ Göreve gelmiş olduğumuz günden itibaren ilçemizin kronikleşmiş sorunlarını çözmek için sürekli çalıştık. Yıllardır vahşi depolama yöntemiyle biriktirilen çöp alanımızı kapatarak Katı atık transfer yöntemine başladık ve çevrecilikte bölgede öncü bir belediye olduk. Daha öncelerden Canlı hayvan pazarımız yoktu satışlar Kurban Bayramı dönemlerinde uygunsuz alanlarda yapılmaktaydı. Çalışmalarımız sonucunda modern bir Canlı Hayvan Pazarı da kazandırmış olduk. Saymakla bitmeyecek birçok eserimiz var.” diye konuştu.

TUTTUĞUNU KOPARAN BAŞKAN

İlçede kangren haline gelmiş birçok sorunun çözümü noktasında sürekli Ankara’nın yolunu tutan ve ilçesi için tuttuğunu koparan başkan yorumlarının yapıldığı Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba; “ilçe merkezimizde doğalgaz çalışmalarından dolayı tahrip olmuş yaklaşık 15 kilometre cadde ve sokağımızı BSK asfalt yaparak hizmete sunduk. Belirtmek istediğim en önemli projelerimizden biride Tekstil Fabrikamız. İlçe tarihimizin en büyük istihdam yatırımını gerçekleştirmek bize nasip oldu. Şuanda yaklaşık 220 vatandaşımızın çalıştığı fabrikamızda ilerleyen süreçte daha yüksek çalışan sayısına çıkmış olacağız. Karakoçan’ımızın girişi Karayollarına bağlı olan kısmı uzun zamandır yapılmış ve yol çok fazla tahrip olmuştu. Ankara temaslarımız sırasında bakanlarımızla görüşmeleriniz sonuç verdi ve 2022 yılında Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından çalışmalar başladı. 2 yıldır çalışmaların devam ettiği ilçemizde Kiğı Caddesi ve Yol çatı arasındaki kısmın çoğu tamamladı. Bir kısım kaldırım yapımı ve aşınma payı yapımından sonra çalışmalar tamamlanmış olacak.”  dedi.

AKBABA’DAN KALİTE KONTROL

İlçeye kazandırdıklarının yanı sıra yaptığı hizmetlere yerinde gezerek kalite kontrol yapan, yaptıklarıyla tabiri caizse ilçesine aşkını ilan eden Başkan Akbaba, görev süresi boyunca gönül belediyeciliğinden taviz vermeden yediden yetmişe tüm halkın gönüllerine dokunduğunu vurgulayarak; “halkımızla hep istişare içerisinde olduk. Yapacağımız çalışmalarda esnaf ve vatandaşlarımızın da fikrini aldık. Henüz seçilmeden önce hemşerilerimize dağıttığımız proje kitapçığımızda yaklaşık 40 proje vardı ve bunları % 80 oranında tamamladık. Proje kitapçığımızda olmayan Lavanta Bahçemiz ve Çevre yolu projemizi de tamamladık. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi Karakoçan Bambaşka diyor, tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme