Başkan Efe: Adalete Olan Güven Zedeleniyor!

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, son günlerde DASK tarafından sigorta hakemlerine yönelik hukuksuzluklar yapıldığını ifade ederek, Elazığ Barosu olarak bu hukuksuzluğun karşısında olduklarını belirtti.

Başkan Efe, bu hukuksuzluğun hakemlerin bağımsız karar vermelerini engellediğini kullanılan baskı unsurlarının adalete olan güveni zedelediğini vurgulayarak, www.gunisigigazetesi.net’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından Sigorta Tahkim Komisyonunda görev yapan bazı hakemler hakkında uyuşmazlıklarda DASK aleyhine karar verdikleri gerekçesiyle tazminat davaları açıldığı ve bu davalar gerekçe gösterilecek hakemlerin reddini talep ettikleri ve bu taleplerin de komisyon tarafından kabul edildiği öğrenilmiştir.

“HAKEMLERİN BAĞIMSIZ KARAR VERMELERİ ENGELLENİYOR”

Sigorta Tahkim Komisyonu 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 30’uncu maddesi uyarınca, sigorta uyuşmazlıklarının çözümü için kurulmuş olup, burada görev yapan hakemler, yasaların kendilerine verdiği yetki çerçevesinde bağımsız ve tarafsız olarak görev yapmaktadır” diyen Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe;  “DASK yönetimi tarafından açılan davaların yargı süresine müdahale niteliği taşıdığı, hakem kararlarına karşı hukuki yollara başvurmak yerine hakemler ile husumet yaratılması hakemlerin bağımsız karar vermelerini engellemekte, hukuk amacını aşar şekilde baskı unsuru olarak kullanılmakta, adalete güveni zedelemektedir.

Elazığ Barosu olarak Sigorta Tahkim Komisyonu hakemlerine yönelik bu girişimlerin sonlanması için hukuki sürecin takipçisi ve destekçisi olduğumuzu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme