Başkan Efe'den Mağdurlara Tam Destek!

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, Eti Krom AŞ'nin patronu Ali Rıza Yıldırım'ın işçilerine sarf ettiği sözlerin ardından açıklama yaparak, Yıldırım üslubunun çalışanların onuruna yapılan bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

Elazığ’ı ilgilendirsin ya da ilgilendirmesin, hakkın yanında haksızın karşısında duran, gözünü budaktan esirgemeyen Elazığ Baro Başkanı Melih Efe, Yıldırım’ı şiddete kınadıklarını belirterek, hukuki süreçte işçilerin haklarının korunması için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

 Efe, yaptığı açıklamada bu tarz olayların toplumsal huzuru da zedelediğini vurgulayarak unları kaydetti:

“İlimizde faaliyet gösteren bir işletmede, demokratik toplumlarda temel haklardan biri olarak tanımlanan ve vazgeçilmez değerlerinden olan ayrıca ülkemizde de  anayasa ve kanunlarla koruma altına alınmış grev hakkını kullanan işçilere yönelik, hakaret ve tehdit içeren ifadeler kullanan işverenlerin tutumları karşısında, Elazığ Barosu olarak derin bir üzüntü ve kaygı içinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Emeklerinin karşılığını ve haklarını alabilmek için mücadele eden işçi vatandaşlarımızın, anayasal haklarını kullanarak grev yapmalarının temel insan hakları kapsamında değerlendirilmesi gerekirken, çağlar öncesini andıran bir despotlukla karşı karşıya kalmaları kabul edilebilir bir durum değildir.

“HUKUK KARŞITI ANLAYIŞIN KARŞISINDAYIZ”

Bir işverenin, grevde olan işçilere yönelik hakaret içeren söylemleri, sadece işçi haklarına değil, aynı zamanda insan onuruna da saldırıdır. Bu tür ifadeler, iş barışını bozmakla kalmayıp, toplumsal huzuru da zedelemektedir. Hukukun üstünlüğünü savunan ve adaletin tecellisi için mücadele eden hukukçular olarak, işçilerin hak mücadelesini saygı ve anlayışla karşılamakla birlikte işçilere yönelik tehdit ve hakaretler savurarak toplumun huzurunu tehdit eden, insanlık onurunu hiçe sayan demokrasi ve hukuk karşıtı anlayışın ise her zaman karşısında olduğumuzu özellikle belirtmek isteriz.

“ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIMLA HAREKET ETMELERİ GEREKİYORDU”

Elazığ Barosu olarak, grev yapan işçilere karşı kullanılan hakaret içeren ifadeleri kınıyor ve bu tür yaklaşımların kabul edilemez olduğunu vurguluyoruz. İşçilerin, daha iyi çalışma koşulları ve adil ücret talepleri son derece meşru ve haklıdır. İşverenlerin, çalışanlarının taleplerini dinleyerek, çözüm odaklı bir yaklaşımla hareket etmeleri gerektiğine inanıyoruz.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Bu vesileyle, Elazığ Eti Krom A.Ş. de grev yapan tüm işçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onların haklı mücadelelerine destek verdiğimizi belirtiriz. Hukuki süreçte haklarının korunması için gereken desteği sağlamaya hazırız. İşçilerin haklı taleplerine duyarsız kalan ve onlara hakaret eden tutumları şiddetle kınıyor, bu tür davranışların karşısında kararlılıkla duracağımızı ifade ediyoruz.

Elazığ Barosu olarak; hukukun izinde adaletin tecellisi için, insan onurunu ve en temel insan haklarını savunmak için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme