Başkan Uzun'dan Önemli Tavsiyeler

Anadolu Temel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Hasan Uzun, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlangıcında umut ve heyecan dolu mesajlar verdi.

Uzun, “Yüreği okula ilk kez başlamanın heyecanı ile çarpan minik yavrularımıza, okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza ve onurlu mesleği seçen değerli öğretmenlerimize eğitim-öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuşarak, yeni yılın herkes için verimli ve başarılı geçmesini temenni etti.

EĞİTİMİN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ

Başkan Hasan Uzun, eğitim ve öğretimin bireyler için aileden sonra en önemli basamak olduğunu vurguladı. Okulun, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran bir eğitim yuvası olduğunu belirten Uzun, Eğitim, hayatımızın önemli aşamalarından biri olarak, başarılı bir eğitim süreci yaşamanın, gelecekteki hayatımızın temelini oluşturduğunu ifade etti. Uzun, “Eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır” dedi.

ÖĞRENCİLERE BAŞARI İÇİN İPUÇLARI

Başkan Uzun, öğrencilere başarı için önemli tavsiyelerde bulundu. Başarıya ulaşmanın birden fazla faktöre bağlı olduğunu belirten Uzun, sorumluluk duyma, planlı çalışma, kararlı olma ve kendine güvenmenin başarıya giden yolda olmazsa olmazlar olduğunu vurguladı. Zararlı alışkanlıklardan kaçınılmasını ve eğitimin temel yapı taşları olan öğrencilerin, yapılan her türlü fedakarlığın ve yatırımın kendileri için olduğunu hatırlatan Uzun, “Sizler başarılı oldukça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakacağız” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERİN ROLÜ VE ÖNEMİ

Öğretmenlere de özel bir selam gönderen Başkan Uzun, eğitim sisteminin temel taşı olan öğretmenlerin, öğrencilerin yetişmesinde yapacakları fedakarlıklardan şüphe duymadığını belirtti. Öğretmenlerin, eğitimde ulaşılan noktada büyük payı olduğunu ve milletimizin geçmişinde ve bugününde öğretmenlerin birikiminin, emeğinin önemli olduğunu kaydeden Uzun, “Ülkemizin geleceği sizin şefkat dolu yüreğinizdedir” diyerek öğretmenlere olan güvenini ifade etti.

VELİLERE EĞİTİMİN ÖNEMİ ÜZERİNE

Başkan Uzun, velilere de seslenerek eğitimin sadece okulda gerçekleşmeyen bir olgu olduğunu ve eğitimin başladığı yerin aile olduğunu belirtti. Anne-babaların çocuklarının eğitimi konusunda öğretmenler ve okul yöneticileri ile sürekli diyalog halinde olmalarının önemini belirten Uzun, “Özlediğimiz, hedeflediğimiz okul; öğrenmeyi sevdiren, düşünen, araştıran, sorgulayan, bilgiyi kullanan, kendisiyle ve çevresiyle barışık öğrenciler yetiştiren okuldur” dedi.

SONUÇ VE DİLEKLER

Başkan Hasan Uzun, mesajını öğretmenlere, öğrencilere ve eğitim camiasına başarılar dileyerek sonlandırdı. Uzun, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni etti ve sevgi, saygı ve selamlarını sundu. Bu yılın eğitim camiası için verimli ve başarılı geçmesi dileğiyle, tüm paydaşlara iyi dileklerde bulundu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme