BDDK'dan Büyük İstihdam Hamlesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2024 yılı için 160 yeni personel alımı yapacağını duyurdu.

Bu alım, farklı unvanlarda gerçekleştirilecek ve başvurular 28 Ağustos 2024 tarihinde başladı. Adayların, başvurularını 4 Eylül 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor. Adayların, iki aşamalı sınav sürecinden geçeceği bu alım için detaylar ve şartlar açıklandı.

BAŞVURULAR BAŞLADI: SON TARİH 4 EYLÜL
BDDK'nın personel alımına dair ilanı, meslek personeli alımına ilişkin detayları içeriyor. Başvurular, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılabilir. Başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte, adaylar gerekli belgeleri hazırlayarak belirtilen tarihler arasında başvurularını gerçekleştirmelidir. Unutulmaması gereken önemli bir detay, başvuruların 4 Eylül 2024 tarihinde sona erecek olmasıdır.

GİRİŞ SINAVI İKİ AŞAMALI: YAZILI VE SÖZLÜ
Sınav süreci, iki aşamalı olarak düzenlenecek. İlk aşama olan yazılı sınav, Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı unvanı için 14 Eylül 2024 tarihinde yapılacak. Bankacılık Uzman Yardımcısı ve BDDK Uzman Yardımcısı unvanları için ise sınav 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Yazılı sınav, sabah ve öğleden sonra oturumları şeklinde İstanbul'da yapılacak. Sınavların detaylarına BDDK’nın resmi internet sitesi ve e-Devlet üzerinden ulaşabilirsiniz. Adaylara ayrıca yazılı bir tebligat gönderilmeyecek.

BAŞVURULACAK POZİSYONLAR VE KADRO DAĞILIMI
BDDK'nın ilan ettiği pozisyonlar ve kadro dağılımı şu şekildedir:

Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık Alanı)

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Hukuk Alanı)

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim-1 Alanı)

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim-2 Alanı)

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim-3 Alanı)

Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim-4 Alanı)

BDDK UZMAN YARDIMCISI

Bu pozisyonlar için başvuru yapacak adayların, ilgili unvanlara dair gerekli niteliklere sahip olmaları ve belirtilen şartları karşılamaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları ve Değerlendirme Kriterleri

Başvurular, genel ve özel şartları karşılamalıdır. Genel şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum olmama, adli sicil kaydının temiz olması gibi kriterler bulunuyor. Özel şartlar ise her unvan için farklılık gösterebilir ve başvuru ilanında detaylı olarak belirtilmiştir. Adaylar, sınav konuları ve değerlendirme kriterlerine ilişkin bilgileri, BDDK’nın resmi internet sitesinden ve e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı sayfalarından edinebilirler.

SINAV KONULARI VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Sınavlar, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır. Yazılı sınavda, adayların genel yetenekleri, mesleki bilgileri ve alanlarına özgü bilgiler test edilecektir. Sözlü sınav ise adayların uygulama bilgisi ve yetkinliklerini değerlendirecek. Sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar, ilgili pozisyonlarda istihdam edilecektir.

İLETİŞİM VE BİLGİ ALMA
BDDK’nın personel alımıyla ilgili daha fazla bilgi almak isteyen adaylar, BDDK’nın resmi internet sitesinden ve e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı sayfalarından detaylı bilgilere ulaşabilirler. Ayrıca, sınav sürecine dair güncel bilgilendirmeler BDDK’nın resmi kanalları aracılığıyla duyurulacak.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme