Bebeğini Acımadan Öldürdü!

Diyarbakır'da evlilik dışı doğan bebeğin öldürülmesinde Mahkeme, annenin başvurusunu reddetti.

Diyarbakır’da evlilik dışı dünyaya gelen bebeğini boğup cesedini üç gün evde tutan, ardından hastaneye giderek “Emzirirken boğuldu” diyerek olayı cinayeti gizlemeye çalışan Emine G. müebbet hapis cezasıyla cezalandırılınca bölge istinaf mahkemesine başvurdu.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde evli olan kuzeniyle yasak ilişki sonucu hamile kalınca özel bir hastanede erkek bir bebek dünyaya getirdikten 3 gün sonra ağzına battaniye kapatarak boğduğu için müebbet hapis cezasıyla cezalandırılan Emine G.’nin istinaf Mahkemesine yaptığı başvuru ele alındı.

Dosyayı inceleyen mahkeme, sanık annenin gebe kaldığını fark edince aile meclisi kararıyla töre cinayetine kurban gidebileceği korkusuyla Diyarbakır’daki özel bir hastaneye gizlice yatış yaparak doğum yaptıktan sonra kuzeninin kiraladığı evde kalmaya başladığını belirtti.

Mahkeme, kadının 4 gün sonra bu kez elinde battaniyeye sarılı bebeğin cesediyle hastaneye başvuru yaparak, “Bebeğim emzirirken nefessiz kaldı, boğuldu” dediğine dikkat çekti.

Doktorların durumdan şüphelenmesi üzerine yapılan otopsi ve Adli Tıp Kurumu raporuna göre, bebeğin ağız bölgesinde kuru kan, nefes borusu ve genzinde battaniye tüylerinin tespit edildiğini, bebeğin ağzına baskı sonucu nefessiz bırakılarak boğulduğu raporu da dikkate alındığında kadının cinayeti kasten işlediğine vurgu yapıldı.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE RAPORU

Sanık annenin, “Psikolojim bozuktu, onu emzirirken uyuyakalmışım. Uyandığımda hareketsizdi.

Salladım, ses vermeyince boğulduğunu fark ettim” savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu, mahkemenin verdiği müebbet hapis cezasında isabetsizlik olmayıp usul ve yasaya uygun olduğunu belirtti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme