Bu Başarı Alkışlanır

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerin, 2024 yılının ilk 7 ayı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, ilimiz genelinde 2024 yılının ilk 7 ayında asayiş, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında yürütülen çalışmaları paylaştı.

 

 İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerin, 2024 yılının ilk 7 ayı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Her ay düzenli olarak yapılan toplantı Saat 14.00’de İl Özel İdaresi 2. Kat toplantı salonunda düzenlendi.

 

İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısına Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Vali Yardımcıları Oltan Bayraktar, Recep Gündüz, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Alpaslan Doğan, Elazığ Belediye Başkan Yarımcısı Nazif Bilginoğlu, Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu, Mollakendi Belediye Başkanı Sabri Yılmaz, Yurtbaşı Belediye Başkanı Nihat Doğan, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

 

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ’da vatandaşların can ve mal emniyetlerinin sağlanması, güvenli ortamda hayatlarını devam ettirebilmesi için Valilik, emniyet ve jandarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek; yılın ilk yedi ayında yürütülen güvenlik çalışmalarına dair önemli verileri şöyle sıraladı.

 

ASAYİŞ SUÇLARINDA DİKKAT ÇEKİCİ İLERLEME

Asayiş suçlarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, 268 kişi tutuklandı ve yakalama oranında geçen yıla göre %28 artış yaşandı. Hırsızlık olaylarında %37, malvarlığına karşı işlenen suçlarda ise %20 oranında bir düşüş gözlemlendi. Kişilere karşı işlenen suçlarda ise %5'lik bir azalma sağlandı. 2024 yılının ilk 7 ayında meydana gelen olayların aydınlatılma oranı ise %92,3 ile ülke ortalamasının üzerinde gerçekleşti.

 

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELEDE ETKİLİ OPERASYONLAR

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında Bin 294 operasyon gerçekleştirildi, bu sayı geçen yıla göre %46 arttı. Yapılan operasyonlarda 120 kişi tutuklanırken, farkındalık ve bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde 14.878 kişiye ulaşıldı.

 

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLAR

Kaçakçılık suçlarına yönelik operasyon sayısı %44 artarak 337'ye yükseldi. Bu operasyonlar sonucunda 116 kişi tutuklandı ve tutuklama oranında %124'lük bir artış sağlandı.

TERÖR VE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIYLA SIKI MÜCADELE

Terör suçlarına yönelik olarak 107 operasyon gerçekleştirildi ve 12 şahıs tutuklandı. Ayrıca, yakalanan 42 yabancı uyruklu şahıs, sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezlerine teslim edildi. Göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon sayısı ise %40 artarak 171'e ulaştı, yakalanan düzensiz göçmen sayısı %39 oranında artış gösterdi.

 

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE YÜKSELEN İSTATİSTİKLER

Siber suçlar kapsamında sosyal medya hesaplarında 798 suç unsuru içeren paylaşım tespit edildi. Yapılan 12 operasyonda 36 kişi tutuklandı.

 

TRAFİK DENETİMLERİNDE ARTIŞ VE EĞİTİMLER

Trafik denetimleri çerçevesinde 598 bin araç sorgulandı ve geçen yılın aynı dönemine göre %33 oranında bir artış sağlandı. Trafik Eğitimi Projesi kapsamında ise toplamda 36.106 kişiye eğitim verildi, bu sayı geçen yıla göre %44 artış gösterdi.

 

KOLLUK KUVVETLERİNİN KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI

Vali Hatipoğlu, suçla mücadelede daha etkin bir yaklaşım için kolluk kuvvetlerinin sahadaki kapasitelerini artırdıklarını ve fiziki imkânlarını güçlendirdiklerini vurguladı. Bu kapsamda, İl Özel İdaresi tarafından 170 adet kamera ve aksesuarı, 10 adet fotokapan ve aksesuarı, toplamda 3.306.267 TL bedelle temin edilip kurulumları gerçekleştirildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme