Bu Evlat Çok Şanslı!

Ebeveynin vefatı durumunda miras paylaşımı kanunlara göre evlatlar arasında eşit dağıtımı öngörüyor olsa da, yeni düzenlemelerin ardından istisnai durumlarda miras kalan tapuların dağıtımı evlatlar arasında farklılık gösterecek.

Halk Tv'de yer alan habere göre, Türkiye'de mahkemelerde aktif dosyaların önemli bir bölümünü, ebeveynin vefatı ya da yaşlılık durumunda yaşanan miras tartışmaları oluşturuyor.

Kardeşler arasında miras konusunda yaşanan anlaşmazlıkların çözümü için mahkemeye başvurulurken, istisnai durumları düzenleyen yeni değişiklikler hayata geçmeye devam ediyor.

Halihazırda yürürlükte olan Türk Medeni Kanunu, cinsiyet, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın ebeveynin vefatı halinde varlıklarının tüm kardeşler arasında eşit dağılımını öngörüyor olsa da, istisnai durumlarda bazı evlatlar mirastan daha yüksek pay alabiliyor. Elbette bu istisnalara bazı evlatların mirastan hiçbir hak elde edemediği durumlar da dahil edilmekte.

'HAYIRLI EVLAT' MİRASTAN FAZLA PAY ALABİLİYOR

Mirasa konu olan mal varlığının sahibi ebeveynin yaşlılık durumunda bakım işlemlerini üstlenen, halk arasında 'hayırlı evlat' olarak anılan evlatlara yönelik pozitif ayrımcılık içeren uygulamalar, yeni düzenlemeler sonrasında kanunen de uygunluk taşır hale geldi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme