• Haberler
  • Bursa Bölgesi Hakemi Nasıl Bir Yönetim Sergiledi?

Bursa Bölgesi Hakemi Nasıl Bir Yönetim Sergiledi?

Sezonun ilk maçı olan Çimentaş Elazığspor-Karaman FK Müsabakası Hakemlerinin Performansı, Elazığ Eski Hakemleri'nden ve Köşe Yazarı Ahmet Polat siz okuyucuları için değerlendirdi.

Sezonun ilk maçı olan Çimentaş Elazığspor-Karaman 

HAKEMCE

Hakem: Enver Aydın – Bursa Bölgesi – Klasman Hakemi

1 Nolu Yardımcı Hakem: Tuncay Ercan – Çanakkale Bölgesi – Kls. Yrd. Hakemi

2 Nolu Yardımcı Hakem: Oğuzhan Yazır – Bursa Bölgesi – Kls. Yrd. Hakemi

4. Hakem: Muammer Sarıdağ – Bursa Bölgesi – Klasman Hakemi

Gözlemci: Mücahit Tatar

Temsilci: Okan Cemil Barışoğlu

İhtarlar: 30. Dk. Yağızcan Erdem (Elazığspor), 44. Dk. Polat Yaldır, 45+1 Ömer Faruk Yılmaz (Karaman FK) 

İlk Yarı: (0-0)

Skor: (1-0)

MAÇ ANALİZİ

…. : HAKEM : ….

Karşılaşmanın 06. Dakikasında; ikili mücadelede doğru yerde yer aldığından yere düşen oyuncular itirazda bulunma şansı olmadı. 

Karşılaşmanın 22. Dakikasında; verilen su molasında 2 nolu yardımcı hakemine sahada görevli kişiler tarafından su göndermeliydi. 2 nolu hakemini unuttu.

Karşılaşmanın 30. Dakikasında; Elazığspor’lu Yağızcan’ın ikili mücadelede rakibine yaptığı kasti faül sonucu verilen ihtar yerinde ve doğru bir karardı.

Karşılaşmanın 31. Dakikasında Berşan’ın rakibine yaptığı sert müdahaleyi doğru açıdan maçı takip ettiği için iyi süzdü ve faulü iyi gördü.

Karşılaşmanın 36. Dakikasında 1 nolu hakemin önünde gelişen atakta doğru karar vermesine rağmen göz göze gelerek kararı birlikte vermeliydiler. Çünkü 1 nolu yardımcı hakeme karşı tepkiler arttı.

Baskılı bir oyun ortaya koyan ve tek kale mücadele eden Elazığspor için zaman zaman oyunu izlemesi birçok pozisyonun içinde yer almasına neden oldu ve oyuncular rakip oyuncuların yanı sıra nerdeyse hakeme de çalım atacak duruma geldiler.

Karşılaşmanın 45+4. Dakikasında Karaman FK ceza sahası içinde oluşan itişmeleri yerinde hamlesiyle önledi.

Karşılaşmanın 59. Dakikasında atılan gol öncesi doğru yer aldığından yaşanan ikili mücadelede oyuncuların herhangi bir itirazı söz konusu olmadı.

Karşılaşmanın 62. Dakikasında oyuncu değişikliği esnasında yavaş hareket eden oyuncuya karşı rakip oyuncular tarafından itirazlar oldu. Devreye girerek tartışmanın büyümesini önlemesi olumlu bir davranıştı.

Karşılaşmanın 68. Dakikasında konuk takım Karaman FK’nın teknik direktörü Mehmet Yıldırım’a verdiği ihtarı sözlü uyarıda bulunması gerekirdi. Çünkü 79. Dakikada Mehmet hoca Elazığspor teknik direktörü Bülent Yenihayat ile sözlü münakaşaya girdi. Akabinde yaşanacak olumsuz durumda bu kez kartın rengi kırmızı olma ihtimalini doğuracaktı.

…. : 1 NOLU YRD. HAKEM : ….

Karşılaşmanın 22. Dakikasında; verilen su molasında hakem 2 nolu yardımcı hakemine su ihtiyacını göremedi. Bu esnada hakemiyle sözlü iletişime geçip 2 nolu yardımcı hakeme su ihtiyacını iletebilirdi. 

Karşılaşmanın 36. Dakikasında önünde gelişen bir atakta hakemini zor duruma soktu. Pozisyonu ya oynatmalı ya da bayrak çekerek faulü vermeliydi. Hakemin ressen karar vermesi itirazlara neden oldu. 

Karşılaşmanın 45+4. Dakikasında Karaman FK ceza sahası içinde oluşan itişmeleri iyi tespit etmek için saha içerisine girerek durumu analiz etmesi doğru bir karardı. Fakat akabinde teknik alanda yaşanan itirazlarda 4. Hakemini uyarıp onun bu alana müdahil olması gerektiğini söylemesi gerekirdi. 

Karşılaşmanın 79. Dakikasında teknik alandan yaşanan sözlü iletişimde 4. Hakemin devreye girmesi gerekirken yine 1 nolu hakemin uyarıcı olması iyi olmadı. 

…. : 2 NOLU YRD. HAKEM : ….

Karşılaşmanın ilk yarısında hakemine gerekli uyarıları yerinde ve doğru hamlelerle yaptı.

İlk yarının son dakikalarına doğru yaşanan tartışmada da doğru yer alarak tespitlerini iyi yaptı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında köşe vuruşu esnasında Karaman FK’nın oyuncusu saha dışında sakatlanırken topun önüne geçerek oyuncunun sağlık durumuna göre pozisyon alması olumlu bir durumdu.

İlk yarıda verilen su molasında hakeminden su ihtiyacı için bayrak üzerinde bulunan ikaz tuşu vasıtasıyla su istemeliydi. 

…. : 4. HAKEM : ….

Karşılaşmanın 22. Dakikasında; verilen su molasında hakem 2 nolu yardımcı hakemine su ihtiyacını göremedi. Bu esnada hakemiyle sözlü iletişime geçip 2 nolu yardımcı hakeme su ihtiyacını iletebilirdi.

Karşılaşmanın 45+4. Dakikasında yaşanan olaylara istinaden olayı izlemek yerine teknik alanda yaşanan olaylardan habersiz kaldı. Görev ve sorumluluğunu iyi bilmeli ve en önemlisi teknik alana daha hakim olmalıydı. 

Aynı durum ikinci yarı 79. Dakikasında yaşandı ve ilk yarıdaki gibi bu dakikada yaşanan olaya 1 nolu yardımcı hakem müdahil oldu ve tartışmayı önledi. 

2. lig müsabakasından uzak bir bölgesel amatör maça çıkmış havası vardı. 

Müsabakayı izlemek ve oyuncu değişikliklerinde de oyuncular ile olan sohbeti dikkat çekiciydi. 

…. : ÖNEMLİ NOT : ….

2024-2025 futbol sezonunda 2. Lig maratonu Karaman FK maçıyla başlamış oldu.

Atılan tek golle 3 puanı hanesine yazan Elazığspor’da oyuncular tam anlamıyla yerinde ve kendini gösteremedi. İlk maç olması ve de rakip takımın pek etkili olamadığı karşılaşmada Kerim Frei ve Berşan ön plana çıkan oyuncular oldu.

Bakmadan Geçme