Çalışanların Gözü Ara Zamda

Bir iş bulma platformu tarafından yapılan araştırma, hem işverenlerin hem de çalışanların iş arayışında ne aradıklarını ortaya koyuyor.

Çalışanların yüzde 52'si ara zam olmazsa iş değiştireceğini belirtiyor. Ankete katılan işverenlerin ise yüzde 43'ü ara zam yapmayı planlıyor.

İŞ DEĞİŞİMİNDE YÜKSEK ORAN

Temmuz ayına yaklaşırken, iş dünyasında ara zam beklentileri artıyor. İş bulma platformlarının araştırmalarına göre, çalışanların ve işverenlerin maaş artışı konusundaki beklentileri arasında bir uçurum olduğu görülüyor. Çalışanların yarısından fazlası, maaşlarında artış olmazsa iş değiştirmeyi düşündüğünü belirtirken, işverenlerin ise yaklaşık yarısı çalışanlarına zam vermeyi planladığını açıklıyor.

İstihdam platformu Eleman nokta net'in gerçekleştirdiği ankete göre, çalışanların zam beklentisi yüksek. Ankete katılanların yüzde 82'si asgari ücrete zam yapılması gerektiğini düşünürken, özel sektör çalışanlarının Temmuz ayında maaşlarına yüzde 50 zam bekleyenlerin oranı yüzde 51'e ulaşıyor.

Ankete katılanların yüzde 30'u ise yüzde 37 oranında zam bekliyor. "Zam yapılmazsa yeni iş ararım" diyenlerin oranı ise yüzde 52 olarak belirlendi. İşverenlerin ise yüzde 42'si ara zam yapmayı düşünüyor.

Ankette zam yapmayacağını belirten şirketlerin oranı yüzde 35 olarak görülürken, şirketlerin yüzde 23'ü henüz kararını vermedi. Çalışanlar arasında ara zam beklentisi yükselirken, işverenlerin de bu beklentilere cevap verecekleri merakla bekleniyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme