• Haberler
  • Gündem
  • Çınar: İşçi Haklarının Gasp Edilmesine Müsaade Etmeyeceğiz

Çınar: İşçi Haklarının Gasp Edilmesine Müsaade Etmeyeceğiz

ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, Yıldırım Holding sahibi Ali Rıza Yıldırım hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Çınar, yaptığı açıklamalarda, Eti Krom Maden işçilerinin adil çalışma koşulları ve haklarının korunması için verdikleri mücadeleyi takdirle karşıladığını belirterek şu ifadelere yer verdi: "İş dünyasının temsilcileri olarak, hak ve adaleti üstün tutmayı ilke edinmekteyiz. Hak arayışı adına mücadelelerini sürdüren işçilerin taleplerinin karşılanması adına her zaman ve her koşulda kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu vurgulamak isterim. Eti Krom A.Ş. sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın alın teriyle maden ocaklarında emek veren işçi kardeşlerimize yönelik tavrı haddi aşan bir tutumdur. Çalışanlarımız bizim kölemiz değil, emektar kardeşlerimizdir. Bizim şehrimize gelip, ilimizin yer altı kaynaklarını devletten aldığınız tesislerde işleyerek hatırı sayılır bir servet edineceksiniz, hem de o madenlerde size bu serveti kazandıran Elazığ insanını azarlayacak, aşağılayacaksınız. Hiç kusura bakmayın, bu topraklarda ekmek yiyecekseniz önce haddinizi, hududunuzu bileceksiniz. Bilmezseniz, bu haddi ve hududu yasal ve hukuki çerçevede bildirmekten geri durmayacağımızı bilmelisiniz!"

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Çınar, konuşmalarına şöyle devam etti: "Maden ocaklarında gece gündüz demeden emek veren işçilerin, güvenli çalışma ortamları, adil ücretler ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları taleplerinin karşılanması gerektiğine vurgu yaparak, 'Yeraltında zor şartlarda çalışan işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığı mutlaka kendilerine verilmelidir. Emekçi kardeşlerimiz, ilgili firmadan haklı olarak beklenti içerisindeler. Ülke ve ilimiz ekonomisinde değerli bir yere sahip krom cevherinin çıkarılmasında en büyük gayreti gösteren, alın teri döken işçi kardeşlerimizin taleplerinin karşılanması noktasında süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz'

Çınar, açıklamasının sonunda ise işçilerin hak ve hukuk mücadelesinde yanlarında olduklarını, bu mücadelenin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, işçi haklarının korunması için gerekli her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, iş dünyasında adaletin ve hakkaniyetin her zaman ön planda tutulması gerektiğini vurgulayarak, işçilerin haklarının gasp edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirtti."

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme