Cumhuriyet Yolunda Atılan İlk Adım

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı olması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yaşar, yayımladığı mesajında Milli iradenin kutlu bir gününü daha yaşadıklarını belirterek, 23 Nisan’ın, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve kahraman ecdadın, yedi düvele meydan okudukları İstiklal Harbi’nin komuta merkezi yüce Meclis’in açıldığı gün olduğuna dikkati çekti.

23 Nisan, yüksek millet iradesini, her tür irade ve gücün üzerinde sayan bir vizyonun Cumhuriyet yolunda attığı ilk adımdır. 23 Nisan, Türk Milleti’nin vereceği her karara selam durabilenlerin, milletin sözünden başka söz, kararından başka karar tanımayanların, milleti ‘efendisi’ bilenlerin kutlu günüdür.
İşgal altındaki bir yurttan, tüm dünyaya, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet yolunda karar ve kararlılığını haykıran Birinci Meclis’in başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarını saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

“DEVLETE VE MİLLETE İSYANDIR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin vermiş olduğu yönetme iradesini bölücü heveslerin peşinde koşarak tüketenlere de buradan mesajımız çok açık ve nettir. Belediye meclisleri Türk devletine meydan okuma değil, millete hizmet etme yeridir. Milli değerlerimize karşı alınan tavırlar barışa ve demokrasiye hizmet etmemektedir. Tam tersi kutuplaşmaya, düşmanlığa ve ihanete kapı açmaktadır. Diyarbakır’da Türk bayrağının kaldırılması, Mardin’de İstiklal Marşımızın okutulmaması devlete ve millete isyandır. Bu hevesler ise beyhudedir.

Ecdadımızın canıyla, kanıyla yeniden kazandığı ve bizlere emanet ettiği bu cennet vatanı, çok daha yükselmiş ve müreffeh bir şekilde, evlatlarımıza teslim etmekle mükellefiz. Milli egemenliğin ilanını çocuklara bayram olarak armağan eden Aziz Atatürk’ün verdiği mesajı anlamak zorundayız.
Bu vesileyle her bir evladımızı kucaklıyor, yüce Allah’tan, mutlu ve refah içinde bir Türkiye’de yaşamalarını niyaz ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, baş üstünde saydığımız millet iradesini selamlıyor, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme