Deprem Gerçeğiyle Yüzleşin

Elazığ'da meydana gelen 5,9 şiddetindeki deprem, bir kez daha sigortanın hayati önemini gözler önüne serdi. Türkiye Sigortacılar Saik Meclis Başkan Yardımcısı ve Elazığ Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı M. Harun Barut, yaşanan bu olayın ardından vatandaşlara sigorta yaptırmanın önemini hatırlatarak, DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) ve konut ile iş yeri sigortalarını ihmal etmemeleri konusunda çağrıda bulundu.

Türkiye Sigortacılar Saik Meclis Başkan Yardımcısı ve Elazığ Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı M. Harun Barut, yaşanan 5,9 şiddetindeki depremin ardından sigortanın öneminin daha da arttığını vurguladı. Barut, vatandaşları DASK (Zorunlu Deprem Sigortası), konut ve iş yeri sigortalarını yaptırmaya teşvik ederek, bu süreçte profesyonel sigorta acentelerinin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.


TÜM HEMŞERİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

16 Ekim 2024'te gerçekleşen depremde etkilenen tüm hemşerilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Barut, Elazığ'ın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatarak, geçmişte yaşanan depremler sonrası da dernek olarak vatandaşların yanında olacaklarını belirterek; “16 Ekim 2024 tarihinde Saat 10:46 tarihinde yaşadığımız 5,9 şiddetindeki depremde Elazığ Sigorta Acenteleri Derneğimiz ve acentelerimiz adına bütün hemşerilerimize, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah hepimizi ülkemizi daha kötü afetlerden korusun. Maalesef İlimiz ve çevresi birinci derece deprem bölgesidir. 2020 Elazığ depremi ve Kahramanmaraş depreminden sonra 5,9 şiddetindeki depremi yaşadık. Geçen depremlerde olduğu gibi bu deprem sonrasında da Elazığ Sigorta Acenteleri Derneğimiz ve meslektaşlarımız bu süreçte de vatandaşlarımızın yanında olacağız.”dedi.


HASAR DURUMUNDA NE YAPILMALI?

Deprem sonrasında hasar gören konutlar için DASK hizmetleri devreye girdiğini ifade eden Barut, konutlarında hasar oluşan vatandaşların Alo 125'i arayarak DASK işlemlerini başlatabileceklerini belirtti. “Eşyalarında hasar meydana gelenler ise ilgili sigorta acenteleriyle iletişime geçerek hasar dosyalarını açtırabilirler.” Diyen Başkan Barut; “İş yerlerinde hasar görenlerin de kendi sigorta acentelerine başvurarak destek alabileceklerini ifade ederek şunları söyledi;


EKSPER SÜRECİ VE BELGELER

“Konutlarında hasar oluşan vatandaşlarımız DASK için Alo 125 arayarak eşyalarında hasar oluşanlar ilgili acentelerini arayarak veya sigorta şirketlerini arayarak hasar dosyalarını açtırabilir ve ayrıca iş yerlerinde hasarları olanlar kendi sigorta acentelerini arayıp destek alabilirler .Eksper atandıktan sonra vatandaşlarımız gelen ekspere tapu kimlik ve DASK belgelerini açık bulundursunlar.


SÜREÇLERDE DESTEK ALIN

“Süreçlerde gecikme yaşayan sigortalılarımız, vatandaşlarımız ilimizdeki kendi sigorta acentelerine gidip destek alabilirler. Ayrıca internet ortamında ve bankalarda sigorta yaptıranlarda bugün kötü günde ayrım yapmadan ilimizdeki sigorta acentelerinden destek alabilirler.


DASK, KONUT SİGORTALARINI, İŞ YERİNİZİN İŞ YERİ SİGORTALARINI ASLA İHMAL ETMEYİNİZ

“Yaşadığımız bu depremde ve hayatta karşılaştığımız risklerde sigortanın önemi daha da artmaktadır ve mağduriyet yaşanmaması için evinizin DASK, konut sigortalarını, iş yerinizin iş yeri sigortalarını asla ihmal etmeyiniz ve bu sigortaları yaptırırken ilimizdeki işini profesyonel ve doğru yapan sigorta acentelerini tercih ediniz.”


DASK HİZMETİNİN ACİL, HIZLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEK

“DASK Genel Müdürü Sayın selva Eren ve DASK genel koordinatörü Erdal Turgut beyle görüşmemiz neticesinde DASK hizmetinin acil, hızlı bir şekilde yürütüleceğinin bilgisini bize vermiş ayrıca vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdir kendilerine teşekkür ederiz.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme