• Haberler
  • Genel
  • Destinasyon Paneli ve Çalıştayı Düzenlenecek

Destinasyon Paneli ve Çalıştayı Düzenlenecek

04 Eylül 2024 tarihinde 'TRB 1 Bölgesi İllerini (Elazığ, Bingöl, Tunceli, Malatya) kapsayan Turizm Ve Sağlık Turizmi Buluşması Destinasyon Paneli Ve Çalıştayı' Elazığ' da düzenleniyor.

ELTURK DER (Enternasyonal Turizm ve Sağlık Turizmi Derneği) organizasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde gerçekleşecek, TRB1 Bölgesi İlleri Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Fırat Kalkınma Ajansı, Elazığ Kent Konseyi, Türsab Harput Bölge Temsil Kurulu, Üniversiteler ve diğer kurumların paydaş olduğu  toplantıda panel ve çalıştay gerçekleşecek.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da davetli olduğu organizasyonda panel ve çalıştay özet raporu sunulacak.

ELTURK DER başkanı Murat Solmaz bu organizasyonda amaçlarının TRB1 bölgesi illerinin turizm ve sağlık turizmi açısından bölgesel iş birliğini güçlendirerek turizmin 12 aya yayılmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Bölgede keşfedilmemiş turizm ve sağlık turizmi potansiyeli olduğunu belirten Solmaz yurt içi ve yurt dışına yeni bir bölge destinasyonu kazandıracak olmanın heyecanını yaşadığını sözlerine ekledi.

ELTURK DER’ in 2022 yılında Yalova Sağlık Çalıştayı düzenlediğini, bu çalıştay sonrasında Yalova turizm ve sağlık turizmi çalışmalarının önemli ivme kazandığını söyleyen Solmaz, “ 27-28 Nisan 2024 tarihinde yine ELTURK DER olarak düzenlediğimiz  “Elazığ Turizmini Geliştirme Paneli” nin sonuçlarından biri olarak bugün TRB 1 Bölgesi İlleri Elazığ, Bingöl, Tunceli, Malatya’ yı kapsayan panel ve çalıştayda bölgesel iş birliğinin gelişmesinin önemi tartışılacak “ dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde gerçekleşecek panel ve çalıştayın raporlanacağını belirten Solmaz, turizmle ilgili çalışmalara ELTURK DER olarak devam edeceklerini belirtti.

Panel ve çalıştaya şehir protokolü, TRB 1 Bölgesi İlleri Kültür ve Turizm müdürleri, Üniversite rektörleri, Fırat Kalkınma Ajansı, Elazığ Kent Konseyi, Türsab Harput Bölge Temsil Kurulu,ve ilgili bölüm akademisyenleri, sağlık kuruluşları yetkilileri, turizm acenteleri, konuya ilgi duyanlar katılacak.

PANEL KATILIMCILARI
TRB 1 Bölgesi İlleri Turizm Ve Sağlık Turizmi Buluşması Destinasyon Paneli Ve Çalıştayı’nın panel bölümünde panel katılımcıları:

Sn. Cuma GÜLNAR- TÜRSAB Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı/

TRB 1 Bölge Destinasyonunda Turizm Hareketliliği

Sn. Op. Dr. Genco ÇETİNKANAT- TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclisi Başkan Yardımcısı, Citrusmed Sağlık, Turizm, Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti Kurucu Ortak / TRB 1 Bölge Destinasyonunda Sağlık Turizmi Planlaması

Sn. Gürkan BOZTEPE- Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği Genel Başkanı/ Gastronomik Marka Kentler

Sn. Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU -Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektör/ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı/Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı/ FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) Sağlık Kurulu Üyesi/ Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı/

TRB 1 Bölge Destinasyonunda Spor Turizmi

Sn. Prof Dr. Oğuz ÖZYARAL- Belek Üniversitesi Rektör Yardımcısı /

Sağlık Turizmi Kapsamında Sağlıklı Yaşam Trendleri Ve Sağlıklı Yaşam Alanları

Sn. Öğr. Gör. Dr. Suat ARPACI -Fırat Üniversitesi SBMYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü /

TRB1 Bölge Destinasyonunda Kültür ve İnanç Turizmi

Moderatör: Sn. Öğr. Gör. Tümay MERCAN Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi/ Kocaeli Sağlık Turizmi Derneği Başkanı/Yazar

(Konuşmacılar alfabetik sıraya göre yazılmıştır.)

Panelde konuşmacılar kendi konuları açısından bölgesel destinasyon olma konusunu değerlendirecekler.

ÇALIŞTAY

“TRB 1 Bölgesi İlleri Turizm Ve Sağlık Turizmi Buluşması Destinasyon Paneli Ve Çalıştayı” nın çalıştay bölümünde 5 farklı masada çalıştay katılımcıları bölgesel destinasyon konusunu tartışacaklar ve çalıştay sonunda özet sunumlarını yapacaklar. Çalıştay sonuçları ayrıca raporlanacak.

ÇALIŞTAY MASA KONULARI

1. MASA:​ TRB 1 Bölgesi Kültür, Tarih İnanç Turizmi Destinasyonu

2. MASA:​ TRB 1 Bölgesi Sağlık Turizmi Destinasyonu

3. MASA: ​TRB 1 Bölgesi Gastronomi Turizmi Destinasyonu

4. MASA.​TRB 1 Bölgesi Doğa Turizmi Destinasyonu

5. MASA: ​TRB 1 Bölgesi Spor Turizmi Destinasyonu

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme