Devecioğlu'ndan Tarihi Öneri

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Cumhuriyetin 100. Yılında Süper Kupa Finali Türkiye'de Oynansın Gelirler Depremzedelere Bağışlansın önerisinde bulundu…

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Cumhuriyetimizin ve Türk Futbolunun 100. Yılında Süper Kupa Final Maçını Suudi Arabistan Riyad Al Awwal Park Stadyumuna verilmesinin manidar olduğunu belirterek, karşılaşmanın Türkiye’de oynanıp gelirinin ise depremzedelere bağışlanması gerektiğini söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin, Süper Kupa maçını Suudi Arabistan'da oynanmasına onay verdiğini söyledi.
TFF, turnuvanın yeri ve zamanıyla ilgili olarak, "2022- 2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktır. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.45'te başlayacaktır" açıklamasını yaptı. Yapılan bu açıklama ilgili görüş bildiren Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, ; Cumhuriyetin 100. Yılında; Süper Kupa Finali Türkiye’de oynanması ve gelirler in depremzedelere bağışlanması gerektiğine vurdu yaptı.
Devecioğlu’nun açıklamaları şöyle;

İKİ TAKIM AKSİ YÖNDE KARAR BİLDİRDİ

“İstanbul merkezli iki Türk spor kulübü 1905'te kurulan Galatasaray ile 1907'de kurulan Fenerbahçe ilk olarak 17 Ocak 1909 tarihinde, özel bir maçta karşı karşıya gelmiş, İstanbul Futbol Ligi kapsamında, iki takım arasındaki ilk resmî maç 9 Ocak 1910'da oynananmış. Bu güzel tarihe sahip olan güzide iki kulüp Kıtalararası Derbi olarak nitelendirilen “Süper Kupa Finalini” 30 Aralık 2023’de Suudi Arabistan’da oynanacağı kararı alınmış. Galatasaray ve Fenerbahçe Kurullarından aksi yönde görüşleri sözlü ve yazılı olarak TFF’ye bildirilmiştir.”

KUPAYA AYRI BİR DEĞER KATAR

“Cumhuriyetimizin ve Türk Futbolunun 100. Yılında Süper Kupa Final Maçını Suudi Arabistan Riyad Al Awwal Park Stadyumuna Verilmesi manidardır. 100 Yıllık kulüplerimiz arasında oynanacak olan final maçının yeni yüzyılda güzel ülkemiz Türkiye’ de oynanması daha anlamlı olacaktır. Süper Lig Kupasından elde edilecek gelirlerin depremzedelerede bağışlanması kupaya ayrı bir değer katacaktır.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme